Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan programda şu ifadeleri kullandı:
“Artık, ben biraz ileri gidiyor olacağım ama böyle bir şarlatanı bu kadar büyütmenin anlamı yok. Bu kadar öyle kabiliyeti olan birisi değil. Bu sadece şu anda beddualarıyla bilmem neleriyle yatıyor kalkıyor filan, kendine böyle bir şeyler oluyor. Bunun yaptıklarını çok abartmayalım. Hiç gerek yok. Şu anda bakın Türkiye'de bunun takımından kalanlar oluyor mu? Fırsatını bulan kaçıyor. ‘Ben dönmek istersem Türkiye'ye dönerim’ diyor. Ben yıllar önce Olimpiyat Stadı'nda oradaki bir gecelerinde, Türkçe Olimpiyatları'nda, çağrı yapmıştım. 'Türkiye'ye gelin' diye. Niye gelemedi? Beni güya zora sokmamak için gelmemiş o zaman. Bir efsane meydana getirilmiş. Orada olanların kahir ekseriyetinin onu tanımadığını biliyorum ama öyle bir efsane var ki ortada bu efsaneye o tribünlerde olanlar hepsi de maalesef farklı yaklaşımlarda... Hani diyor ya ‘o bize şah damarından daha yakın’ diye. Bunu diyecek kadar sapkın bir yapı var ortada. Bu sapkın yapıyı acaba bozar mıyız? Niye gelmek istemiyor? İşte bundan dolayı. Orada olursa efsaneleşiyor ama buraya geldiği zaman birçok şey meydana çıkacak. Tabi o çok manidardı ‘Biz hükümetimizi zora düşürmek istemeyiz’ ya senin davan yok, bir şeyin yok. Madem böyle bir durumdasın çık gel. Gelemedi. Çünkü üst akıl öyle diyordu da onun için. Şu anda yine görevini yapıyor. Nereye yönelik yapıyor? Türkiye'ye yönelik yapıyor. Bu nedir? Şimdi orada üst aklın işine geliyor bu kişi. İşine geldiği için onu kullanıyor. Çünkü dert, güçlü bir Türkiye istemiyorlar. Türkiye'yi bölmek istiyorlar. Bizim milli birlik ve beraberliğimizi parçalamak istiyorlar ve bunu parçalamak için de malzeme bu. Bundan daha güzel malzeme olamaz. Bu karara vardılar. Beslediler, büyüttüler, ülkemizin üzerine bu şekilde saldılar. Türkiye'de ümmeti, milleti, aileleri parçaladılar ama inşallah şu olayın çıkışı bizim için yeni bir milattır. Adeta yeniden bir istiklal ve istikbal mücadelesinin başlangıcıdır. Ben öyle bakıyorum. ‘Sizin zor zannettiğinizde, birçok şeyde nice kolaylıklar vardır’ bir başkasında da ‘her olanda hayır vardır’ diyor.”

“2010 yılında ortaya çıkan KPSS skandalıyla devlet kadrolarına atanan FETÖ mensuplarının bulundukları görevlerden ayıklanacağını dile getiren Erdoğan, “Tespit edilenlerin hepsi ayıklanacak bir defa. Çünkü onlar hak etmediler, hak etmeyenler orada kalamaz, hak edenler de hakları iade edilmek suretiyle iade-i itibara kavuşacaklar. KPSS ile ilgili o noktada başladı zaten. Neye göre başladı, kim hak etti kazandı, kim kazanamadı? Bunları şimdi ayıklıyorlar, araştırmaları yapılıyor. Bu araştırmanın neticesinde hak etmeyenler tamamen ayıklanacak, hak edenler de orada kalacak. 2010 öncesi şu anda programda yok. 2010 itibarıyla çalışmalar yapılıyor” dedi.
"Askeri bölgelerin şehir dışına kaydırılmasında fayda var" 

Erdoğan, şehir merkezlerinde bulunan askeri bölgelerin şehir dışına kaydırılmasının yerinde bir adım olacağını kaydederek, “Bunları Silahlı Kuvvetlerle istişaresini yapıp, bunlardan hangileri şu anda şehirlerin merkezinden farklı yerlere, çevreye çıkarılabilir? Geçenlerde Sayın Başbakan ifade etti, mesela diyelim ki topçu tugayları veya tank tugayları vesaire gibi, bunların hakikaten şehir merkezlerinde olması, doğru bir şey değil. Niye şehir içinde duruyor ki bunlar? Bunların artık tamamen kendi hesaplarını yapacak şekilde mevzi oluşturacak yerleri kendileri tespit edecek şekilde askeri açıdan, bunları sınırlara doğru kaydırmamızda fayda var. Ankara'nın, Konya'nın, Kayseri'nin göbeğinde, bunların ne işi var? Buralar çok önemli, aynı zamanda araziler ve bu arazilerde çok güzel yeşil alanlar, parklar, bu tür yerler oluşturmak suretiyle biliyorsunuz yeşil alan dediğiniz zaman iki yer akla gelir, ya askeri kışlalardır ya mezarlıklardır. Burada böyle bir adım atılırsa, buralar halkın tamamen emrine veyahut da orada oluşmuş konutlar vesaireler varsa bunlar yine gerek kamunun hizmetinde olacak şekilde, böyle bir planlama projelendirme yapılmak suretiyle bir de bunu ekonomiye kazandırma noktasında bazı adımlar atılabilir. Tabii bunlar ülkemiz için çok büyük bir kazanca dönüşmüş olur” açıklamalarında bulundu.





İHA