Habertürk Gazetesi'nden Fevzi Çakır'ın haberine göre, tıp fakültesi öğrencisi A.K.’nın “2012 Lisans Yerleştirme Sınavı-1 (LYS-1) soruları sınavdan 3 gün önce bir dershanede bize verildi” itirafı üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatılan soruşturmada izlenecek ‘yol haritası’ belli oldu.

Soruşturma konusu olan 2012 LYS-1 sınavına 600 bin aday girmişti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, savcılığa ulaşan itiraf dilekçelerinde yer alan isimlerin tek tek mercek altına alınacağı ve şüphelilere ulaşılacağı öğrenildi.

Yüksek puan alan adayların kitapçıkları da ayrıca incelenecek. Mevzuat gereğince adayların kitapçıkları, sınavın üzerinden 2 yıl geçtikten sonra imha ediliyor. ÖSYM’nin soruşturmaya konu kitapçıkları bu kapsamda imha edip etmediği henüz bilinmiyor.

İfadelerde geçen şahıslar ve ilgili eğitim kurumları ve dershanelerin yöneticilerinin 'paralel devlet yapılanması' iddiasıyla bağlantısı olup olmadığı araştırılacak. Savcılık, ÖSYM ile yazışmalar yaparak, 2012 LYS’ye ilişkin kopya tespitinin olup olmadığını da soracak. Şüpheli tespitinin ardından, operasyon için düğmeye basılacak, soruları sızdırdığı tespit edilen kişi ya da kişiler ile soruların sızdırıldığı kişiler hakkında dava açılacak. Öte yandan elde edilecek bulgulara göre, sınavın toptan iptal edilmeyeceği, sadece soruların sızdırıldığı kişilerin sınavlarının iptal edilebileceği belirtiliyor.

 Habertürk Gazetesi