ESKİ milli yüzücü Alper Sunaçoğlu, Türk Bayrağı ile Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'ndeki Dağlıca yolunda koşarak sosyal mesaj vereceğini söyledi. 29 Ekim'de de Hakkari'de olacağını belirten Sunaçoğlu, "Herkesin gidilmez sanılan ya da gidilmemesi gereken bir algı oluşan Hakkari, Dağlıca, Şırnak, Cizre gibi yerlerimize çok rahatlıkla gelinebilindiğini iç ve dıştaki mihraklara göstermek için bu etkinliği yaptık. Rekorlar listesine bir yenisini daha katmayı deniyeceğiz" diye konuştu.
Eski milli yüzücü Alper Sunaçoğlu, sosyal mesajlar vermek için yapacağı etkinlik için arkadaşlarıyla birlikte Hakkari'ye gitmek üzere Van'a geldi. Sunaçoğlu, Hakkari-Dağlıca yolunda Türk Bayrağı ile 30 kilometre koşacağını söyledi. Terörü kınamak için Hakkari'den mesaj vereceğini de belirten Sunaçoğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda Hakkari'de olacağını söyledi. Van Ferit Melen Havaalanında açıklamalarda bulunan Sunaçoğlu, şöyle konuştu:
"Hakkari'de Mehmetçik'le hemde Hakkari halkı ile bir araya geleceğiz. Ülkemizde bugünlerde bir terör hakim. Bunu kınamak birinci mesajımız. Bunun dışında Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğüne farkındalık için bir eylem planladık. Hava şartları uygun olursa Hakkari ve Dağlıca arasında 30 kilometrelik mesafeyi Türk Bayrak ile koşacağız. Herkesin gidilmez sanılan ya da gidilmemesi gereken bir algı oluşan Hakkari, Dağlıca, Şırnak, Cizre gibi yerlerimize çok rahatlıkla gelinebilindiğini içteki ve dıştaki mihraplara göstermek için bu etkinliği yaptık. Rekorlar listesine yenisini daha katmayı deniyeceğiz. Arkadaş ve dostlarımızla geldik. Varlığımız, ülkemizin birlik ve beraberliğine ve bölünmez bütünlüğüne farkındalık. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını Hakkari'de kutlamayı planladık. Oradan bir mesajda vermiş olacağız."
İZİN ALABİLİRSE KOŞACAK
Güvenlik ile ilgili bir önlem almadıklarını da belirten Sunaçoğlu, 10 Ekim'de terör eylemi olduğunu, bu nedenle Ankara'ya gidilip-gidilemeyeceğini sorduktan sonra, "Hakkari, Diyarbakır ya da Cizre'de terör var diye kendi illerimize gelmeyelim mi? Ankara'daki terör ile ilgili riskine ise Hakkari'de ondan 1 fazla değil. Hiçbir tedbir önlem almadık" dedi. Sunaçoğlu, 'Özel Güvenlik Bölgesi' ilan edilen Dağlıca bölgesi için ise oradaki komutanlar ile görüşeceklerini eğer izin çıkarsa etkinliği yapacaklarını söyledi.

FOTOĞRAFLI