ANKARA’daki bombalı saldırıda yaralanan Zonguldak PTT Merkez Müdürlüğü’ne bağlı Beycuma Şubesi’nde memur olarak görev yapan 45 yaşındaki İbrahim Damatoğlu, "Amacımız barışı savunmaktı. Barış için gittiğimiz yerde bombalar patladı. Çok üzgünüm" dedi.
Aynı zamanda KESK'e bağlı Haber-Sen Zonguldak Şube yöneticisi olan İbrahim Damatoğlu, bombalı saldırıda sol bacağından yaralandı. Ankara Numune Hastanesi’nde ilk tedavisi yapılan Damatoğılu, daha sonra Ankara Başkent Hastanesi'ne sevk edildi. Buradaki tedavisinin ardından dün akşam saatlerinde Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi’ne gönderilen Damatoğlu’nun bacağına isabet eden bilye yapılan operasyonla çıkarıldı. Damatoğlu'nun hastanedeki tedavisi sürüyor.
Sağlık durumu iyi olan Damatoğlu, patlama anını anlattı. Damatoğlu, Ankara’ya iner inmez miting için toplanma yeri olan Tren Gar’ına yürümeye başladıklarını söyledi.
AMACIMIZ BARIŞI SAVUNMAKTI
Tren Gar’ına yaklaşık 70 metre yaklaştıkları sırada duydukları şiddetli patlama nedeniyle kendilerini yere attıklarını belirten Damatoğlu, şöyle dedi:
"O sırada bacağıma bilye saplandı. Çok dehşet anlardı. Çevremde yaralılar, ölüler vardı. Korkunç bir manzaraydı, savaş alanı gibiydi. Numune Hastanesi'ne gittik. Uzuvları kopan insanlar vardı. İlk müdahale onlara yapılıyordu. Sonra beni başka Başkent Hastanesi'ne gönderdiler. Oradaki tedavimin ardından kendi isteğimle memleketime geldim. Yapılan ameliyatla bacağımdaki bilye çıkarıldı. Amacımız barışı savunmaktı. Barış için gittiğimiz yerde bombalar patladı. Kayıplar, yaralılar beni çok üzdü. Şuanda onları düşünüyorum. Hala o manzara gözümüzün önünden gitmiyor. Çok üzgünüm."
FİLMLERDE BİLE KORKUYLA İZLEDİĞİMİZ GÖRÜNTÜLERİ YAŞADIK
Patlamadan yara almadan kurtulan ve arkadaşı İbrahim Damatoğlu’nu hastanede ziyaret eden posta dağıtıcısı 47 yaşındaki Hasan Basri Erdoğan ise barış dostluk ve kardeşlik adına gittikleri Ankara’da tam tersine talihsizlik yaşadıklarını ifade etti. Erdoğan, şunları söyledi:
"Patlama anı nasıl gelişti hissedemedim. O anda arkadaşım İbrahim’in bacağındaki kanamasını görünce sıkıntı yaşadık. Orası adeta bir can pazarıydı. Filmlerde bile korkuyla izlediğimiz görüntüleri biz bizzat orada yaşayarak gördük. Hafızadan silmek zor."

FOTOĞRAFLI