MHP Antalya Milletvekili adayı Tarkan Akıllı, Serik Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve AESOB tarafından düzenlenen Ahilik Kültürü Haftası etkinliğine katıldı.
Serik Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği (AESOB) tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda Ahilik Kültürü Haftası etkinliği düzenlendi. Etkinliğe Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Antalya Milletvekili adayı Tarkan Akıllı, AESOB Başkanı Abdullah Sevimçok, Serik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Cesur, MHP Serik İlçe Başkanı Hüseyin Yılmaz ve çok sayıda davetli katıldı.
Etkinlikte konuşan Serik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Cesur, Ahiliğin toplum hayatında çok önemli bir yeri olduğunu ve esnaflık anlayışının Ahilik kültüründen geldiğini söyledi. Etkinlikte tiyatro gösterisi ve Tuğba Karakuş konseri gerçekleştirildi.
Serik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Cesur’u böyle bir organizasyon için tebrik eden Tarkan Akıllı ise Anadolu’nun en karanlık dönemini yaşadığı yıllarda Ahilik teşkilatı ve onların koyduğu sistemlerle ayakta kaldığını dile getirdi. Akıllı, “Ahilik kurumu daha sonra Osmanlı Devletinin kuruluş ve güçlenme devrinde çok büyük rol oynamıştır. Esnaflarımızın Ahilik kültürünü özümsemeleri geleceğimiz açısından umut vericidir” dedi.
MHP Antalya Milletvekili adayı Tarkan Akıllı, daha sonra Serik seçim ofisine geçerek ilçe yönetimi ve partililerle seçim hazırlıkları konusunda görüş alışverişinde bulundu.