İtalya’ya yaptığı sefer sırasında Yunanistan’ın Korfu adası açıklarında yanan feribottan kurtulan 31 Türk yolcu AFAD tarafından yurda getirildi. Türk yolcular için devletin imkanlarını seferber ettiğini belirten AFAD Başkanı Fuat Oktay, 31 yolcunun yurda getirildiğini söyledi.
422 yolcusu ve 56 kişilik mürettebatıyla Yunanistan’ın Petra Limanı’ndan İtalya’ya gitmek üzere sefer yaptığı sırada Korfu adası açıklarında yanan feribottan kurtulan 31 Türk yolcu yurda döndü. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından havayoluyla Sabiha Gökçen Havalimanı’na getirilen yolcular, yaşadıkları dehşet anlarını gözyaşları içinde anlatırken, AFAD Başkanı Fuat Oktay ise yolcuların yurda getirilmesiyle ilgili bilgi verdi. Feribotta 54 Türk yolcunun bulunduğunu belirten AFAD Başkanı Fuat Oktay, yolcuların güvenli bir şekilde yurda getirilmesi için devletin imkanlarını seferber ettiğini söyledi. Fuat Oktay, “Pazar günü yaşanan kaza hepimizi üzmüştür. 54 vatandaşımızın kurtarıldığı bir olay. 2015’e girmeden de kurtulan vatandaşlarımızı da aileleriyle buluşturmayı arzu ettik. Devletin tüm imkanlarını kullanarak, sayın başbakanımızın talimatlarıyla tüm imkanlarımızı seferber ettik. Bugün itibariyle de mutlu sona erişmiş olduk” şeklinde konuştu.
31 TÜRK YOLCU YURDA GETİRİLDİ
31 yolcunun Türkiye getirildiğini dile getiren Fuat Oktay, şunları söyledi:
“İtalyan makamlarının açıkladıkları bilgiler ışığında şuan itibariyle toplam çıkan yolcular arasında 54 Türk yolcumuz var. Bunlarının 31’ini bugün itibariyle Türk Hava Yolları’ndan kiraladığımız özel bir uçakla buraya getirmiş durumdayız. 13’ü öncesinde Yunanistan’a gelmişti. 9’u kendi Türk Hava Yolları aracılığıyla Türkiye’ye gelmişlerdi. Diğer vatandaşlarımız orada kalmayı arzu ettiler. Kendi istedikleri yerlere geçmiş durumdalar. Bugün itibariyle de şuanda vatandaşlarımızla da görüştük. Hasbihal ettik, neler yaşadıklarını paylaştık. Hepsi de bu vesileyle hem Türk devletine, hem hükümetimize şükranlarını iletiyorlar.”
“Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak da bir ayrıcalıktır” diyen Oktay, “Dolayısıyla da bugün de bunu bütün kurumlarımızla bir kez daha vatandaşlarımıza göstermiş olduk. Dışişleri Bakanlığımız gerek Roma Büyükelçimiz gerekse Yunanistan’daki büyük elçimiz ilk andan itibaren seferber olmuş durumdalar. AFAD olarak her türlü imkanı seferber etmek istedik” dedi.