14 Şubat Sevgililer Günü’nde sevgilisine çiçek almak isteyen vatandaşlar çiçekçilere akın ederken, çiçekçiler bu senenin modasının yine gül olduğunu söyledi.
14 Şubat Sevgililer Günü’nde her sene olduğu gibi bu senenin de değişmeyen hediyesi gül oldu. Kayseri’de çiçekçilik yapan Akif Erdoğan, 14 Şubat’ta en çok satılan çiçeğim gül olduğunu, bugünde en çok gül sattığını söyleyerek, her senenin olduğu gibi bu senenin modasının da gül olduğunu ifade etti. Erdoğan, “Satışlar çok güzel gidiyor. Bir sıkıntımız yok. Yavaş yavaş canlanıyor satışlarımız. Cumartesi ve Sevgililer Günü olduğu için öğleden sonra daha çok satış olacaktır. Sevgililer Günü’nün modası her sene aynıdır. O da kırmızı gül olur” dedi.
Sevgililer Günü’nde gülden sonra en çok tercih edilen çiçek türünün orkide ve papatya olduğunu söyleyen Erdoğan, “Bunun yanı sıra beyaz papatya ve orkide de olur. Kırmızı gül aşkı ifade eder. Papatya da masumluğu ifade eder. Orkide mağrur ve gururu simgeler. Bugün en çok gül sattık. Genellikle 14 Şubat’ta kırmızı gül satıyoruz. Kırmızı gül aşkı ifade ettiği için gül alınıyor genelde. Kayseri’de çiçekçiliğin adresi Cumhuriyet Meydanı’dır” diye konuştu.