Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası Bitlis Şubesi tarafından 14 Mart Tıp Bayramı öncesi bir basın açıklaması yapıldı.
Bitlis Devlet Hastanesi önünde bir araya gelen Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Bitlis Şubesi üyeleri, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından sağlık çalışanlarına müjde şeklinde açıklanan hususlar ile ilgili görüşlerini açıkladı. Sendika adına basın açıklamasını okuyan Bitlis Şubesi Başkanı Baki Kaya, “Sağlık çalışanları, insanımızın sağlığının emanetçileri, sağlık sisteminin sigortasıdır. Sağlık çalışanları bugüne kadar kendisine uzanan hiçbir eli geri çevirmediği gibi bundan sonra da insan hayatına zarar verecek hiçbir eylemin içinde olmayacaktır. Bu nedenle, sağlık çalışanları olarak bugün de işimizin başında, aziz milletimizin hizmetindeyiz. Ancak, sağlık çalışanlarının umutla beklediği, yıpranma payı, ek ödemelerin emekliliğe yansıması gibi hususlarda yapılan açıklamalar ve değinilmeyen lisans tamamlama ve kreş hakkı gibi konular nedeniyle 14 Mart Tıp Bayramı’nda hayal kırıklığı yaşıyoruz" dedi.
Başbakan tarafından müjde olarak açıklanan nöbet ücretlerinde yüzde 50 oranındaki artışı, çalışanlar olarak memnuniyetle karşıladıklarını anlatan Kaya, şunları söyledi: "Nöbet ücretleri dışında sağlık çalışanları olarak uzun yıllar mücadelesini verdiğimiz yıpranma payı ve ek ödemelerinin emekliliğe yansıması konularında Sağlık Bakanlığı yetkililerinin Sayın Başbakanı yanılttığı ortadadır. Sağlık çalışanlarına müjde denilerek yapılan açıklamalar, Sağlık Bakanlığı’nın sınıfta kaldığını göstermiştir. Sendikamızın düzenlediği programa katılan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın, ‘sizler umudun adısınız’ diyerek onurlandırdığı biz sağlık çalışanları; yıpranma payı, lisans tamamlama ve kreş konusunda Cumhurbaşkanımızın verdiği sözlerin, Sağlık Bakanlığı yetkilileri tarafından yerde bırakıldığını üzülerek görmekteyiz. Biz sağlık çalışanları için müjde; bütün meslek gruplarını kapsayan yıpranma payı hakkıdır. Biz sağlık çalışanları için müjde, hekim / hekim dışı ayrımı gözetmeden bütün çalışanların ek ödemelerinin emekliliğe yansıtılmasıdır. Biz sağlık çalışanları için müjde, 110 bin sağlıkçıyı ilgilendiren lisans tamamlama hakkının 2015 yılında başlatılacağının açıklanmasıdır. Sağlık-Sen olarak, taleplerimizin olduğu kadar verilen sözlerin hayata geçmesi konusunun da takipçisi olmaya devam edeceğiz.”
Açıklamanın ardından sendika üyeleri sessizce dağıldı.