KARABÜK (AA) - Karabük'ün Safranbolu ilçesinde yeni açılan bir iş yerinde ilk günkü gelir, şehit ve gazi ailelerine bağışlandı.

İşletme sorumlusu Enver Gündüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 20 gün önce dayısının oğlunun da Hakkari Çukurca'da teröristler tarafından döşenen mayının patlaması sonucu şehit olduğunu söyledi.

İlk gün olması nedeniyle şehit ve gazi ailelerine böyle bir jest yapmak istediklerini ifade eden Gündüz, herkesin elinden geleni yapması gerektiğini belirtti.

Gündüz, ilk günkü gelirin şehit ve gazi ailelerine verileceğini öğrenen müşterilerin memnun olduğunu vurgulayarak, "Son zamanlarda terör saldırılarında şehit olan asker, polis ile gazi olan asker ve polislerimizin ailelerine 'bizim nasıl bir katkımız olabilir' diye yola çıktık. Firma adına biz ilk günkü gelirimizin tamamını şehit ailelerimizin derneğine bağışladık. Şehit ve gazi ailelerimiz nasiplensin istedik. Kendi çapımızda böyle bir şeyler düşündük" diye konuştu.

Dayısının oğlunun şehit düşmesi nedeniyle üzüntülü olduğunu anlatan Gündüz, şöyle devam etti:

"Belki bunun olması beni bu şekilde böyle bir olaya sevk etti. Bundan sonrası vatanımız, milletimiz için hayırlı olsun, benim üzerime ne düşüyorsa ben yapmaya hazırım. Allah bize, ailemize ve halkımıza böle acılar yaşatmasın."

Gündüz, bunun kendileriyle sınırlı kalmaması gerektiğini vurgulayarak, daha önce başka illerde açılan şubelerinde de buna benzer kampanyalar yaptıklarını, kimsesizlere, lösemili çocuklara yardımda bulunduklarını sözlerine ekledi.