Adana’nın Ceyhan ilçesinde yargı mensupları Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın terör saldırısı sonucu şehit edilmesini protesto etti.
Ceyhan Adliye binası önündeki basın açıklamasına savcılar, hakimler ve avukatların yanı sıra Emniyet Müdürü Bülent Tırnaksız, İlçe Jandarma Komutanı Murat Kütükçü ve adliyede görevli memurlar katıldı.
Ceyhan Cumhuriyet Başsavcısı Aydın Can, yaptığı basın açıklamasında, "İstanbul Cumhuriyet Savcımız Mehmet Selim Kiraz uğradığı hain bir terör saldırısı sonucu şehit düşmüştür. Bu saldırı adalete ve tüm insanlığa yapılmıştır. Alçakça bu saldırıyı yapan teröristler hiçbir zaman amaçlarına ulaşamayacaklardır. En temel insan hakkını ortadan kaldırmak için en küçük tereddüt dahi yaşamayan teröristlerin ve bunların destekçilerinin, hukukçuları katlederek nasıl bir hak arama yöntemi seçtikleri yüce milletimizin dikkatinden kaçmamıştır" dedi.
Türk yargısının adaleti gerçekleştirmek, hukuku uygulamak ve milletin haklarını korumak için her zaman olduğu gibi görevini yapmaya devam edeceğini ifade eden Can, "Menfur olay nedeniyle kaybettiğimiz merhum Cumhuriyet Savcımız Mehmet Selim Kiraz’a Allah’tan rahmet, ailesine sabır, yargı camiamıza ve ülkemize başsağlığı diliyoruz. Hain saldırıyı nefretle kınıyoruz’’ dedi.