ANKARA () - BİLGİ Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Dr. Ömer Fatih Sayan Twitter Başkan Yardımcısı Colin Crowell ile görüştü. Görüşmede, sosyal paylaşım sitelerindeki müstehcen içeriklerin engellenmesi ve Twitter'da Türkiye'ye yönelik terör örgütlerinin ve terörizmin propagandasının yapılmaması gibi konuların görüşüldüğü belirtildi.





Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Dr. Ömer Fatih Sayan Twitter Başkan Yardımcısı Colin Crowell ile görüştü. BTK Binası'nda gerçekleşen Sayan ve Crowell görüşmesi yaklaşık 1 saat sürdü. BTK Başkanı Dr. Ömer Fatih Sayan, Twitter Başkan Yardımcısı Crowell ile yararlı bir görüşme gerçekleştirdiklerini belirtti. Twitter'in Türkiye Temsilcisi atamasının önemli bir gelişme olduğunu belirten Sayan, Türkiye'de Twitter tarafından ofis açılmasına yönelik talebin yenilendiğini belirtti. Sayan, "Türkiye genç ve dinamik nüfus yapısıyla sosyal medya kanallarının en çok kullanıldığı ülkeler arasında yer alıyor. Evrensel hukuk kuralları ile Türk hukuk kurallarının sosyal medya mecralarında da mer'i olması gerekiyor. Görüşmede bu konudaki hassasiyetlerimizi aktardık. Özellikle Türk yargı makamları tarafından verilen kararların uygulanmasının önemine dikkati çektik. Sosyal medya kanallarında açılan sahte hesaplar ile mücadele edilmesinin önemli olduğunu vurguladık" dedi.

TWİTTER'DA TÜRKİYE'YE YÖNELİK TERÖR ÖRGÜTLERİNİN VE TERÖRİZMİN PROPAGANDASI YAPILMAMALI"



Sayan, terörizmle sanal platformlarda mücadelenin önemli olduğunu vurgulayarak, "Twitter gibi sosyal paylaşım sitelerinin terör örgütlerinin propagandasının yapıldığı mecralara dönüşmemesi gerekiyor. Bu konuda bütün dünya ülkelerinin karşılıklı işbirliği ve dayanışma içinde bulunması gerekiyor. Twitter'da Türkiye'ye yönelik faaliyetlerde bulunan terör örgütlerinin ve terörizmin propagandasının yapılmaması gerektiğine yönelik hassasiyetlerimizi aktardık" dedi. Sayan, Ankara'da meydana gelen terör saldırısı sonrasında Twitter'den atılan mesajlara yönelik işbirliğinin önemli olduğunu belirterek, Twitter ile acil durumlardaki işbirliklerinin geliştirilmesi konusunda mutabakata vardıklarını bildirdi. Fransa'daki terör saldırısı sonrasında Twitter'ın vatandaşları bilgilendirmek, uzak durmaları gereken alanlarla ilgili uyarmak için kullanıldığı bilgisinin paylaşıldığını belirten Sayan, bu konudaki işbirliklerinin Türkiye ile de yapılabileceğinin aktarıldığını belirtti. Sayan eğitim, sağlık, afet ve acil durumlarla ilgili konularda Türkiye ile Twitter arasında işbirliklerinin görüşüldüğünü ifade etti.

"SOSYAL PAYLAŞIM SİTELERİNDEKİ MÜSTEHCEN İÇERİKLERİN ENGELLENMESİ ÖNEMLİ"



Sayan, sosyal paylaşım sitelerindeki müstehcen içeriklerin engellenmesinin önemli olduğunu vurgulayarak, "Özellikle gençlerin ve çocukların internetin ve sosyal medyanın zararlı içeriklerinden korunması konusunda duyarlı olduğumuzu, bu konuda da Twitter'den duyarlılık beklediğimizi aktardık" dedi. Görüşmeye, BTK Uluslararası İlişkiler Dairesi Başkanı Gazali Çiçek, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı İnternet Dairesi Başkanı Ahmet Kılıç, Erişim Sağlayıcıları Birliği Genel Sekreteri Bülent Kent Twitter Türkiye Temsilcisi Emine Etili de katıldı.