Keçiören Kalaba Anadolu Lisesi Futbol Takımı, final maçında Deneme Anadolu Lisesi’ni 3-2 yenerek Ankara Şampiyonluğunu elde etti.
2014-2015 öğretim yılı Okullar arası Gençler futbol şampiyonası final müsabakasında Keçiören Kalaba Anadolu Lisesi ile Deneme Anadolu Lisesi karşı karşıya geldi. Müsabakada güzel futbol ortaya koyan Kalaba Anadolu Lisesi, maçtan 3-2 galip gelerek Ankara Şampiyonu oldu. Son 5 sezonun 3’ünde final oynayan Kalaba Anadolu Lisesi, üst üste 2 şampiyonluk, 1 ikincilik, 1 üçüncülük ve 1 dördüncülük elde etti.
Geçmiş yıllarda sportif branşlarda başarılı sonuçlar kazanan Keçiören Kalaba Anadolu Lisesi Futbol Takımı, bu yılda elde ettiği Ankara şampiyonluğu sonrası 20-22 Ocak 2015 tarihlerinde üst grup olan Türkiye Okullar arası Grup müsabakalarına katılacak. Burada başarılı olması halinde 16-19 Şubat 2015 tarihlerinde yapılacak Türkiye Okullar arası Yarı Final müsabakalarında mücadele verecek.
Futbolda Ankara şampiyonluğunu elde eden takım ve teknik kadroya çok teşekkür eden Keçiören Kalaba Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Kahya, önümüzdeki günlerde yapılacak müsabakalarda da futbol takımlarının başarılı sonuçlar alacağına inandığını belirterek, “Türkiye genelinde yapılacak maçlarda da başarılı olacağız. Geçtiğimiz yıllarda kıl payı kaçırdığımız Türkiye şampiyonluğunu bu yıl kazanacağız. Bu yıl şampiyonluk için çok iyi hazırlandık. Bu başarımız uluslararası müsabakalarda da devam edecektir. Okulumuz son yıllarda önemli başarılar elde etti. Bu başarılarımız sadece futbol değil, kültür ve sosyal alanlarda gerçekleşen etkinliklerde de alınmaktadır. Okulumuza şu şampiyonluğu kazandıran başta öğretmenler olmak üzere, futbolcuları ve teknik heyeti kutlarım” dedi.
Beden Eğitim Öğretmenleri Hasan Hüseyin Keskin ve Hilmi Badur ile birlikte oluşturdukları takım ruhu ile çalışmalarını gerçekleştirdiklerini kaydeden Beden Eğitimi Öğretmeni A. Ali Atalay, takım olarak, müsabakalara çok iyi hazırlandıklarını ifade ederek, “İlk etap olan Ankara Şampiyonluğunu kazandık. Son 5 yılda futbolda önemli başarılar elde ettik. Hedefimiz uluslararası alanda Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmek" diye konuştu.