GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane Emniyet Müdürlüğünce toplu taşıma araçlarının sorunlarının görüşüldüğü toplantı düzenlendi.

Emniyet Müdürlüğü Polisevinde yapılan toplantıya, Emniyet Müdürü Orhan Kar, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Ali İsmail Daldaban, Sınırlı Sorumlu Fatih Dolmuş Durağı Başkanı Yılmaz Pezük ile toplu taşıma araçlarının sürücüleri katıldı.

Daldaban, en büyük sıkıntılarının radar olduğunu belirterek, radarın 5-10 puan artırılmasını istedi.

Pezük ise Gümüşhane'de toplu taşıma noktasında en kaliteli hizmeti vermeye çalıştıklarını, araçlarında mekanik sorunları olduğu için radardan şikayetçi olduklarını dile getirdi.

Toplantıya katılan sürücülerin sorunlarını dinleyen Kar, kuralların koyuluş amacının toplumda belli bir düzeni sağlamak olduğunu hatırlattı.

Şoförlerin özellikle radar konusunda şikayetlerini olduğunu, bu noktada devletin, 'vatandaşa ceza keserek para kazanayım' amacında olmadığını ifade eden Kar, şunları söyledi:

"Görünen en büyük sorun radar. Bu tüm illerimize belli oranda, İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanmıştır. Bununla ilgili Bakanlığımız tarafından bir eylem planı hazırlandı. Buradaki temel amaç, trafik kaza sayılarının, yaralı sayısının azaltılması, ölümlü trafik kazalarının tamamen önüne geçilmesi. Sivil radar aracımız yok, bizim araçlarımız resmi araçlardır. Saklanma olayı kesinlikle yok. Devletin pusu kurması, araçların saklanması bunlar yanlış söylemler. Burada radar uygulamasının yapılacağı bir sürü nokta da yok, genelde uygun nokta seçiliyor. Sonuç itibarıyla elektronik ortamdan geçtiğinden dolayı, orada ne gerekiyorsa onu göstermiş oluyor."

Trafik kurallarına riayet edilmesi gerektiğinin altını çizen Kar, "İndirme bindirme yaparken uygun yerleri seçmek lazım. Bazı yerlerde durak var, bazı yerde yok. Olmadığı için, indirme ve bindirmede bazı sıkıntılar var. Bununla ilgili belediyemiz çalışma yürütüyor. Nisan ayında bu çalışmalara başlanacak. Umarım kısa sürede bitirirler. Bu sıkıntımız ortadan kalkar. Yolcuların ayakta alınmaması ve hatalı sollama yapılmaması konusuna dikkat etmeliyiz. Bölge Trafik Şube Müdürlüğü sorumluluk alanında ve tünel içlerinde tehlikeli sollamalar yapılıyor. Bunlar riskli sollamalardır" diye konuştu.