Tokat’ın Niksar ilçesinde AK Parti’den Belediye Başkan aday adayı olan Alim Taşmektepligil, kiraladığı paramotor ile kendisinin tanıtım broşürlerini gökyüzünden ilçenin üzerinde dağıttırması vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi.

30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerin yaklaşması ile birlikte aday adayları birbirinden ilginç yöntemlerle seslerini duyurmaya çalışıyor. Tokat’ın Niksar ilçesinde paramotor ile tanıtım yapan belediye başkan aday adayı gökyüzünden 10 bin adet broşür dağıttı. Vatandaşlar ise gökyüzünden yapılan tanıtımı merakla izledi. Niksar’da ilginç bir şekilde aday adayı tanıtımını yaptıran Taşmektepligil, bu fikrin büyük ilgi uyandıracağını söyledi. Türk Hava Kurumu’ndan lisanslı RC pilotu olduğunu ve paramotor ile seçmenlere daha rahat ulaşabileceği düşüncesinden yolda çıktığını ifade eden Taşmektepligil, “Biz 10 yıldır arkadaşlarımızla bu uçuşları yapıyoruz, dolayısıyla böyle bir fikrin Niksar halkında ilgi uyandıracağını ve Niksar halkının daha iyi şeylere layık olduğunu düşündüğüm için böyle bir çalışmayı yapmak istedim başarılı olduğuma inanıyorum” dedi.

14 yıldır paramotor ile uçuş yapan 36 yaşındaki Mehmet Polat ise daha önceden bu türde tanıtım çalışmalarında yer aldığını belirterek, “Ankara, Çankırı, Fethiye, Bolu, Bursa gibi illerde buna benzer çalışmalarım oldu. Niksar’da yaptığımız çalışmada ise toplamda 20 bin adet olan broşürün 10 bin adetini gökyüzünden boşluğa bıraktım” diye konuştu.