Faruk ZABCI/LONDRA, () - LEICESTER City'nin forvet oyuncusu Jamie Vardy, İngiltere Premier Lig'de art arda 11 maçta gol atarak rekor kırdı.

Manchester United'da art arda 10 maçta 13 gol atan Hollandalı futbolcu Ruud van Nistelrooy'un rekorunu, art arda 11 maçta 14 gol atarak kıran Jamie Vardy, Premier Lig tarihine geçti. Leicester'ın Manchester United ile 1-1 berabere kaldığı maçın ilk devresinde attığı golle İngiltere'yi ayağa kaldıran Jamie Vardy'nin Premier Lig'de oynamadan önce geçirdiği zor günlerden sonra gol krallığına yükselmesi birçok gazetede manşet konusu oldu. Üç yıl öncesine kadar Premier Lig'de oynamayan bir takımdan gelip şöhret basamaklarını tırmanan Vardy'nin yükselişini, "Vardy şovunu durduramıyorlar" manşetiyle yansıtan The Mail on Sunday, Leicester'ın gol kralını ilk kutlayan kişilerden birinin 12 yıl önce rekor kıran Ruud van Nistelrooy olduğuna dikkat çekti.

The Sun on Sunday, "Vardy devri" manşetli haberinde tarih yazan Jamie'nin art arda 11 maçta gol atmasının inanılmaz olduğunu vurgularken, iç sayfada "İnanılmaz" başlığını attı.

Sunday Mirror, "Şöhret yükü" manşetli haberinde Vardy'nin Premier Lig'deki gol rekorunu yansıtırken büyük şöhret ve servet sahibi Wayne Rooney'nin son durumuyla bir kıyaslama yaptı. Gazete, "Jamie, son zamanlarda hayal kırıklığına uğratan Rooney'nin parasına, şöhretine ,belki hiçbir zaman sahip olamayacak. Onun kadar da milli olmayacak ama çok büyük hızla yükseliyor" yorumunu yaptı.