BURSASPOR, Beşiktaş karşılaşmasında çıkan saha olayları nedeniyle verilen 100 bin TL para cezası, maraton ve kale arkası tribününe girenlerin biletlerinin dondurulması ve sahasındaki ilk maçı seyircisiz oynama cezasına tepki gösterdi.
Bursaspor Kulübü’nün resmi internet sitesinde yer alan ve ‘El İnsaf !’ başlığı ile yayınlanan bildiri şöyle:
"Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun verdiği cezayı, maçı canlı gözle ya da televizyondan seyretmeyen birine okutsanız, Beşiktaş maçında herhalde seyirci sahaya girmiştir der...
Küfürlü tezahüratın ya da sahaya yabancı madde atmanın elbette suç olduğunu biliyor ve savunmuyoruz ama el insaf...
Suç, suçtur... Bursa'da da işlense, İstanbul'da da işlense, Türkiye'nin neresinde işlenirse işlensin suçun içeriği değişmiyorsa, ceza da aynı oranda uygulanmalı. Kırmızı ışıktan biz geçince ehliyeti alacaksın, başkası geçince sırtını okşayıp, bir daha yapma diye uyaracaksın.
Diğer statlardaki küfürlü tezahüratları, Bursa'ya ve Bursaspor'a söylenenleri duymayanların kulakları sanıyoruz sadece Bursa'da açılıyor.
Verilen cezaya karşı tabi ki gerekli itirazı yapacağız ama karar değişse de, kaybolan adalet duygusunu ve güveni hiçbir karar geri getirmeye yetmez.
Taraftar zaten maçlardan statlardan kaçıyor ve biz kulüp olarak onları yeniden tribüne gelmesi ve herkesin yüzünü sahaya dönmesi için çaba harcarken, organizasyon yaparken, bu cezalar adeta bir el freni gibi bizi durduruyor. Yasa değişti ama maalesef hala bütün stat kapanıyor, tribünler kapatılıyor ve kurunun yanında yaşın da yanmasına göz yumuluyor."