Mudo, Markafoni.com ve Microsoft online perakende alanında işbirliğine gitti.
Mudo ve Markafoni.com; online alışveriş sektörüne model olacak yeni bir işbirliğine adım attı. Microsoft’un e-ticaret ve perakendeye yönelik çözüm ortaklığıyla gerçekleşen işbirliği ile Mudo.com.tr’nin tüm operasyonel ve pazarlama faaliyetleri, Markafoni.com tarafından yürütülecek. İşbirliği çerçevesinde, Mudo’nun online kanaldaki tüm çalışanları Markafoni Grubu bünyesine dahil oldu. Mudo ve Markafoni arasındaki işbirliği, Mudo Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Taviloğlu, Markafoni Grubu CEO’su İlker Baydar ve Microsoft Türkiye Genel Müdürü Tamer Özmen’in katıldığı basın toplantısıyla duyuruldu.
Toplantıda konuşan Mudo Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Taviloğlu, perakende sektöründe 50 yıldır süren öncü ve yenilikçi yaklaşımlarının bu işbirliği ile taçlandığını belirterek “Öncü şirketler gelişimleri sürekli kılmak için kendilerini tamamlayacak diğer başarılı şirketler ile güçbirliği oluşturmalı ve tüketiciye en iyi ürünü, en uygun fiyatla, en hızlı şekilde sağlamak için durmaksızın çalışmalı. Mudo.com.tr’yi bu amaçla 2007 yılında kurarak Türkiye’de online perakendeye yatırım yapan ilk markalar arasında yer aldık ve her yıl katlanarak büyümesini sağladık. Müşteri deneyimine odaklanarak markamızın dijital dönüşümü için önemli yatırımlar gerçekleştirdik. Bu dönüşüm dünyada da tescillendi. 2014 yılında perakende sektörünün Oscar’ları olarak adlandırılan “Dünya Perakende Ödülleri” (World Retail Awards, ’Yılın Çok Kanallı Perakendecisi’ ödülünün de dahil olduğu iki dalda finale kaldık. Mudo Mobil Kasa uygulamamızla, 2013 yılında Londra’da düzenlenen “Payment Awards” kapsamında ”En İyi Mağaza İçi Ödeme Çözümü” dalında ödül kazandık. Yine Mudo Look e-dergimizle Londra’da düzenlenen ’Digital Magazine Awards’da finale kaldık. 16 farklı kategoride 40 binden fazla ürün çeşidiyle tek bir marka çatısı altında dünyada en fazla kategori ve ürün çeşitliliğini barındıran markalardan biriyiz. İşimizde en iyisini yaparken, farklı sektörlerde bizi tamamlayacak diğer başarılı markalarla da işbirliği yaparak büyümeye devam ediyoruz. Bu güçbirliği ile dünyalı ürünümüzü dünyaya satabileceğimiz teknolojiyi hizmete sunuyoruz. mudo.com.tr üzerinden gerçekleştirilecek satışımızın genel ciromuz içerisindeki payını ilk yılda yüzde 5’e, ikinci yılda yüzde 9’a, üçüncü yılda ise yüzde 12 seviyesine çıkartmayı hedefliyoruz” dedi.
Markafoni Grubu CEO’su İlker Baydar ise yeni işbirliğinin sektörde köklü bir değişime neden olacağını belirterek “Markafoni Grubu olarak e-ticaret alanındaki yerel tecrübemizi Naspers’ın global deneyimi ile harmanlayarak, Türkiye’deki moda ve yaşam perakendesi şirketlerinin hizmetine sunmayı hedeflediğimizi bu yılın başında paylaşmıştık. Bugün de, Türkiye perakende sektörünün öncülerinden Mudo ile e-ticaret platformlarında güçbirliği gerçekleştirerek, sektörümüz için çok önemli bir adım atıyor, pazarın sağlıklı büyümesi açısından yepyeni bir model oluşturuyoruz. Türk moda ve yaşam perakendesi sektörüne sağlayacağımız katkılar açısından çok heyecanlıyız, Mudo.com.tr’yi 2015 yılı içerisinde dünyaya açacağız” dedi.
Hızla büyümelerinin ardında birçok nedenin yer aldığını bunların başında ise müşteri odaklı yaklaşım ve uluslararası tecrübenin geldiğini vurgulayan Baydar, “Markafoni’nin bağlı bulunduğu Naspers Grubu, 65 milyar dolar piyasa değeri ile e-ticaret ve medya sektörlerinde Alibaba ve Amazon.com’dan sonra dünyada 3. sırada geliyor. Markafoni Grubu bünyesinde Türkiye’nin ilk ve lider özel alışveriş kulübü Markafoni.com’un yanı sıra Türkiye’nin en büyük online ayakkabı mağazası Zizigo.com, kozmetik ve parfüm sitesi Misspera.com olmak üzere toplam 3 şirket bulunuyor. 25 bin metrekarelik lojistik merkezimizin gönderim kapasitesi 70 bin paket ve ürün stoklama kapasitesi de 2 milyon ürün seviyesinde. 400 çalışanımız ve 7.2 milyon üyemiz var. Sadece Markafoni.com’da her ay 600’ün üzerinde kampanya düzenleyerek 500 binin üzerinde ürün satıyor, 3 bin 900 moda markasıyla işbirliği yapıyoruz. Gerek yerel gerekse dünya çapındaki tecrübelerimizle Mudo’nun online alandaki cirolarını birkaç yıl içerisinde 10 katına çıkaracağımıza inanıyoruz” ifadelerini kullandı.
Perakende sektörünün ülkemizdeki kendi alanlarında lider iki markasıyla birlikte bulunmak ve bu güçbirliğine Microsoft olarak güç katmaktan mutluluk duyduklarını belirten Microsoft Türkiye Genel Müdürü Tamer Özmen, “Bu işbirliği Markafoni ile 2015 yılı başında duyurduğumuz Microsoft Bulut Bilişim altyapısının bir anlamda meyvelerini verdiğinin çok değerli bir kanıtı niteliğinde. Microsoft Türkiye olarak perakende şirketlerine veriden kar elde etmelerine önayak oluyor, perakendeyi bulutların üzerine çıkarıyoruz. Yaptığımız araştırmalar gösteriyor ki akıllı veri ile donatılan perakende sektörü dört yılda 94 milyar dolarlık kullanılmayan potansiyeli global anlamda sektöre tekrar katabilir. Şu an gündemimizdeki konu veriye ulaşmak değil veriyle ne yapacağını bilmek, onu doğru kullanmak. Microsoft Türkiye olarak tüm bu danışmanlığı işletmelerimize sunarak Türkiye’nin potansiyelinin gücüne güç katmak, potansiyelini keşfetmesini destek olmak en önemli amacımız” dedi.