Türkiye ile Afganistan arasında 2011 yılında yapılan anlaşma kapsamında Sivas Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğü'nde eğitim alan komiser adayları Asarcık ilçesinin doğal güzelliklerini gezdi. Asarcık Belediye Başkanı Mustafa Belur ev sahipliğinde Afganlı komiser adayları Samsunum 2. Gemisi ile doğal güzellikleriyle öne çıkan Suat Uğurlu Baraj Gölü'nde gezi turu yaptı. Grup daha sonra Orhangazi Mahallesi Keyf-i Seyyah Evinde Türk kahvesi eşliğinde sohbet etti.



AYVACIK VAZGEÇİLMEZ OLACAK
Belur, Sivas Polis Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Nursal Bilkay ve Afganlı öğrencileri ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek ilçe hakkında bilgiler verdi. Asarcık ilçesinin adeta saklı bir cennet olduğunu dile getiren Belur, "İlçemiz doğa meraklıları ve gezginleri için gerçekten büyük bir nimet ve bu vesile ile de her geçen gün büyük bir kitle tarafından takip ediliyor. İnsanların gezmek için uğrak noktalarından biri olma yolunda hızla ilerliyor. Yaptığımız turizm noktasındaki çalışmalarımızla İlçemiz zamanla yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası, vazgeçilmez mekanı olacaktır."dedi.

Sivas Polis Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Nursal Bilkay ise Asarcık ilçesinin doğal güzellikleriyle insanı kendine hayran bıraktığını ifade ederek ilçedeki doğal güzelliklerin konrunması gerektiğini söyledi.