Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Beçin Mahallesi’nde AK Partililer mahalle başkanının belirlenmesi amacıyla sandık başına gitti. Dursun Dalar ile Yasin Öksüz’ün yarıştığı seçimi 273 oyla Dalar kazandı.

AK Parti Milas İlçe Teşkilatınca parti içi demokrasinin en önemli unsurlarından biri olarak görülen mahalle temsilcilerinin belirlenmesi amacıyla, teşkilat tarihinde ilk kez gerçekleştirilen bir uygulamayla üye bazlı seçime gidildi. Parti tüzüğüne göre zorunluluk bulunmamasına rağmen yüzlerce partili sabahın erken saatlerinden itibaren, temsilcilerini seçmek için AK Parti Teşkilat Başkanı Emin Çelik’in gözetiminde oy kullandı.

Mahalledeki okul binasında Milas Kaymakamlığı’ndan izin alınarak gerçekleştirilen seçimde Dursun Dalar ile Yasin Öksüz yarıştı. Saat 17’de biten seçimde kullanılan oyların 273’ünü Dalar, 79’unu ise Öksüz aldı.

AK Parti’nin parti içi demokrasiye büyük önem verdiğini, mahalle temsilciliği gibi önemli bir kurumda partililerin taleplerine göre görevlendirmeler yapıldığını, çekişmeli olabilecek yerlerde de ilk kez gerçekleştirilen bir uygulamayla sandık konduğunu dile getiren ve aday olma cesaretini gösteren Dalar ve Öksüz’le birlikte, Beçinli hemşerilerine teşekkür eden AK Parti Milas İlçe Başkanı Fahri Acar, “2019 yılında yapılacak yerel seçimlerde Milas Belediyesi’ni kazanmak için hazırlıklarımızı yapıyoruz. Milas’ımızın güzide mahallesi Beçin’de partililerimiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın davasına sahip çıkarak iradelerini ortaya koydular. Her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

AK Parti Teşkilat Başkanı Emin Çelik de, partililere yönelik yaptığı konuşmada; “Bu seçime gerçekten çok iyi hazırlanmışsınız. Kazananın sadece partimiz olduğu, kaybedenin olmadığı bir seçim oldu. Bunlar sadece araçtır, amaç değildir. Sizler bunları bize yaşattınız. Bundan sonra Beçin, Milas’ın en önemli mahallelerinden biri olacak. Biz, belediyeyi böyle güçlü teşkilatlarla alacağız” dedi.