Kızılay Genel Müdürlüğü tarafından ’Kan Ver hayat kurtar’ kampanyası çerçevesinde Türkiye’nin birçok noktasını gezerek vatandaşların kan bağışlarını kabul eden Kızılay TIR’ı, Ordu’nun Fatsa ilçesine gelerek kan topladı.
Ordu Kan Alma Birimi tarafından, yeni meydana konuşlandırılan kan bağışı TIR’ı bağışçıların yoğun ilgisiyle karşılaştı.
Konu ile ilgili bilgi veren TIR görevlisi Doktor Ünal Keskinoğlu, ülkenin kan ihtiyacını karşılamak için kan alma aracı konuşlandırdıklarını dile getirdi.
Kanın sürekli bir ihtiyaç olduğunu ifade eden Keskinolğu, “Kan bağışı kampanyasına Fatsalılar büyük ilgi gösterdiler. Kan veren herkese çok teşekkür ederim. Fatsalılar kan bağışında çok bilinçli” dedi.
Kan bağışı konusunda Fatsalılardan çok bilinçli olduğunu ve her seferinde kan bağışı yaparak Kızılay’a destek verdiğini belirten Kızılay Derneği Fatsa Şube Başkanı Erdi Şevketoğulları, “Kamu kuruluşlarında çalışan kişilerle birlikte ortaklaşa kan bağışı kampanyası düzenledik ve gerçekten ilgi ve alaka çok güzel. Geçen yıl Ordu bölgesinde koymuş olduğumuz hedefe ulaştık. Bu yıl hedefimizi rakamsal olarak yükselttik ve 20 bin kan bağışına ulaşmak istiyoruz. Gün geçtikçe insanlar daha duyarlı davranıyorlar. Fatsalı vatandaşlarımız genel olarak bilinçlendiler” diye konuştu.