Tunceli-Pertek Karayolu'nun 20'inci kilometresindeki Karyemez Deresi mevkiindeki ormanlık alan içinde kablo olduğunu fark eden köylüler, durumu jandarmaya bildirdi. Bölgeye giden Jandarma Özel Haraket timleri, burada gerekli önlemleri aldıktan sonra sinyal kesici Jammer'li araçlar eşliğinde karayolunda patlayıcı madde araması yaptı.

2 METRELİK TÜNEL KAZILDI

Yapılan aramalarda Karyemez Deresi'nde PKK'lı teröristler tarafından yol kenarında asfaltın altına yaklaşık 2 metre tünel kazılarak 2 büyük mutfak tüpü ve metal kutu içersine yerleştirilen yaklaşık 150 kiloluk tahrip gücü yüksek bombayı tespit edildi.



Tunceli-Pertek karayolu yaklaşık 1 saat çift yönlü olarak trafiğe kapatıldı.

PATLAMA ANI KAMERALARA DA YANSIDI


Tunceli İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı bomba imha uzmanları, karayolunun zarar görmemesi için karayolunun altına döşenen bombayı, bulunduğu yerden çıkardıktan sonra, yolun uzak noktasında, kontrollü olarak fünye ile imha etti. Patlatma anı kameralar tarafından kaydedilirken, tahrip gücü yüksek olan bombanın büyük bir gürültü ile patlatılması sırasında, oluşan duman bulutu yaklaşık 100 metre yükseğe çıktı.

Patlamanın olduğu açık alanda ise 3 metre genişliğinde 1 metre derinliğinde çukur oluştu.

HEM UZAKTAN KUMANDALI, HEM KABLOLU


Jandarma ekiplerinin bulunan el yapımı patlayıcı üzerinde yaptıkları araştırmada, hazırlanan bombanın amonyum nitrat C-4 plastik patlayıcı kullanılarak hazırlandığı belirtildi. Bombanın 500 metre kablo kullanılarak, hem telsiz bağlantısı ile uzaktan kumandalı, hem de kablolu şekilde patlatılmak üzere ayarlandığı öğrenildi.

Bombanın imha edilmesinin ardından Tunceli-Pertek karayolu, yeniden ulaşıma açıldı.