Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, gayrimenkulün grubun amiral gemisi olmayı sürdüreceğini; ancak grubun diğer faaliyet alanları enerji ve sanayide büyüme planları bulunduğunu söyledi.
Ağaoğlu Şirketler Grubu CEO'su Önder Halisdemir, grubun büyüme stratejisi kapsamında gayrimenkulle bağlantılı farklı alanlara yatırım yapacaklarını; ayrıca kira sertifikası başta olmak üzere gayrimenkule dayalı finansal enstrümanları hayata geçireceklerini söyledi.
Ağaoğlu'nun yeni konut projesi lansmanında grubun önümüzdeki dönem büyüme stratejisi ile ilgili açıklamalarda bulunan Halisdemir, "Sektöre yeni soluk katacak, pastayı büyütecek planlarımız var. Gayrimenkul sektörü banka kredi faizlerindeki düşüşle büyüyen bir sektör. Kaldıraçsız çalışıyoruz. Sektörde yeterli derinliği sağlayacak farklı enstrümanlara ihtiyaç var" dedi ve ekledi:
"Önümüzdeki dönemde gayrimenkullerin menkulleştirilmesine yönelik çalışmalarımız olacak. Yasal altyapı buna müsait ancak sektörde bunu yapacak öncü şirketlere ihtiyaç var."
Halisdemir, bu planların şirketin GYO'ya dönüştürülmesi ya da halkı arzı anlamına gelip gelmediği ile ilgili soru üzerine ise şöyle konuştu:
"Gayrimenkullerin menkulleştirilmesinde GYO ve halka arz karşılaştığımız bir form. Ama bu formun yeterince ilgi çektiğini görmüyoruz. Sermaye piyasalarının beklenen parayı çekmesi için değerin az değiştiği çıpa bir varlığa ihtiyaç var. Gayrimenkul de değerini en fazla koruyan enstrüman. Bu nedenle gayrimenkule dayalı ürünler çıkaracağız."
Başvuracakları ürünlerin kira sertifikasını da kapsayacağını ancak sadece bununla sınırlı kalmayacağını belirten Halisdemir, Türkiye'de daha önce denenmemiş ürünler çıkaracaklarını ve 2016 içinde bu planlarını gerçekleştireceklerini söyledi. Ağaoğlu Şirketler Grubu'nun önümüzdeki 20-25 yıllık projeksiyonunu içeren bir plan oluşturduklarını ve bu doğrultuda grubu yeniden yapılandırdıklarını ifade eden Halisdemir, bu kapsamda faaliyet alanlarını da çeşitlendirme kararı aldıklarını söyledi.
Halisdemir, "Gayrimenkul sektörüne odaklanmayı sürdürürken, gayrimenkulün farklı dallarında da faaliyet gösteriyor olacağız. İşlerimizi çeşitlendirmeyi istiyoruz. Gayrimenkulle bağlantılı yeni alanlara gireceğiz" dedi. Bu alanların ne olabileceği ile ilgili soru üzerine Halisdemir, grubun daha önce turizm sektöründe sahip olduğu deneyimi hatırlattı, ancak başka detay vermedi.
2016'DA 2.5 MİLYAR TL GAYRİMENKUL SATIŞI HEDEFLİYOR
Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu ise, gayrimenkulün grubun amiral gemisi olmayı sürdüreceğini; ancak grubun diğer faaliyet alanları enerji ve sanayide de büyüme planları bulunduğunu söyledi. Gayrimenkulde 2016'da 2.5 milyar liralık satış yapmayı beklediklerini söyleyen Ağaoğlu, "Mart ayında satışına başlayacağımız Central Park İstanbul projemizin dışında, bu sene için en az iki projenin daha hazırlıklarını yapıyoruz" dedi ve ekledi:
"Ancak gayrimenkul dışında diğer sektörlerde de hamlelerimiz var. Özellikle enerjide yenilenebilir enerji alanında Türkiye'nin en büyüklerinden biriyiz. Orada yatırımlarımız devam ediyor."
Ağaoğlu sanayi grubunun ise çimento alanında yatırımları bulunuyor. Toplantıda verilen bilgiye göre, Ağaoğlu Grubu bugüne kadar 30,000'in üzerinde nitelikli konut üretti. Ağaoğlu'nun İstanbul Bakırköy'de hayata geçireceği Central Park İstanbul projesi daha önce "Bakırköy 46" adıyla satışa çıkarılmış, ancak proje mahkeme kararıyla durdurulmuştu. Üst mahkemenin bu kararı bozmasının ardından proje Central Park İstanbul adıyla yeniden başlatıldı.

Kaynak: internet Haber