KIRKLARELİ’de biraraya gelen kadınlar, Mersin'in Tarsus İlçesi’nde 20 yaşındaki Özgecan Aslan’ın katledilmesini protesto etti.
Şevket Dingiloğlu Parkı'nda toplanan bir grup kadın, Özgecan Aslan'ın fotoğrafları ve üzerinde 'Özgecan'ın çığlığını duydunuz mu', 'Özgecan Aslan isyanımızdır', 'Kadına şiddete dur de' yazılı pankartlarla sloganlar atarak Kültür Anıt Parkı'na yürüdü.
Yürüyüşe, Kırklareli Belediye Başkanı CHP’li Mehmet Siyam Kesimoğlu ve eşi Sibel Kesimoğlu da katıldı. Basın açıklamasını okuyan Sibel Kesimoğlu, "Kadınca duygularla denebilir ama ben size bunu annelik duygularımla, sizlerinde benim gibi düşündüğünüzü hissederek isyanımızı dile getirmek istedim. Yaşamın baharında bir yavrumuzu öldürdüler. Vahşice katlettiler. Annesinin ve babasının gözbebeği Özgecan’a kıydılar. Ama izin vermediler. Olmadı çünkü Özgecan bir kadındı, yalnızdı, güçsüzdü, çaresizdi. Türkiye’nin kaderi cinsiyetini yazıyordu. Bu ülkede kadınlar aşağılanıyor, dövülüyor, tecavüze uğruyor, öldürülüyor. Bunun en büyük nedeni erkek çocuğu her şeye hakkı olduğuna inandıran bir anlayışın yetiştirmesi. Öyle ki kadın erkeğin her türlü ihtiyaç ve arzularını karşılamakla yükümlü basit bir nesne olarak görülüyor. Boşanmak istese yavrularının gözü önünde öldürülebiliyor" dedi. Yürüyüşe katılan bazı kadınların ise gözyaşlarına hakim olamadı.

FOTOĞRAFLI