Belediyelerin anayasası olarak tanımlanan ‘Stratejik Plan’ hazırlıklarını, halkın katılımına açan Kadıköy Belediyesi, yürütülen çalışmaları paylaşmak için Kadıköylülerle bir araya geldi.
Kadıköy Belediyesi’nin Kadıköy’ün geleceğini birlikte tasarlamak, projelerini belirlemek üzere Kadıköylülerle birlikte başlattığı katılımlı yönetim süreci sürüyor. ‘Stratejik Plan’ hazırlıklarını halkın katılımına açan Kadıköy Belediyesi bu toplantılar sonucunda belediye tarafından yürütülen çalışmaları paylaşmak için Kadıköylülerle bir toplantı organize etti. Kadıköy Belediyesi ve Kadıköylülerle birlikte geliştirilen 2015-2019 Stratejik Yönetim Planı sonuçlarını değerlendirmek amacıyla ‘Bir Yılın Ardından Değerlendirme Toplantısı’ gerçekleştirdi. Kadıköy Belediyesi Zübeyde Hanım Kokteyl Salonu’nda gerçekleşen toplantıya Kadıköylü vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
Toplantıda, 2015 - 2019 yıllarını kapsayan 52 projeden 25 projeye kadar sunumların hazırlandığı bir kısa film katılımcılara sunulurken, önerilen başlıkların faaliyete geçiş aşamaları da konuşuldu.
“AKLIMDAKİ KADIKÖY, SİZİN GÖRÜŞLERİNİZE DAYANAN BİR PROJE”
Gösterimin ardından vatandaşların görüş ve önerilerini de dinleyen Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, adaylık döneminde Kadıköylüler ile birlikte ortak bir yaşamı düşündüğünü belirterek, "Adaylık döneminde ‘Aklımdaki Kadıköy’ derken aslında sizin aklınızdaki Kadıköy’ü konuşup ortak bir yaşamı hayata geçirmekti. Katılımcı bir yönetim modelini hayata geçirmeye çalıştık. ‘Aklımdaki Kadıköy’ sizin görüşlerinize dayanan bir proje" dedi.
Kadıköy’de örnek bir yönetim modeli hayata geçirmeyi amaçladıklarını da belirten Nuhoğlu bu yönetim anlayışının en önemli koşulunun şeffaflık olduğunu ve bu şeffaflığı devam ettireceklerini belirtti.
Kurbağalıdere’nin ıslahı ile ilgili soruya da yanıt veren Nuhoğlu, sahilde ölçümlerin yapıldığını belirterek, “Kesinlikle denize girilmemeli " dedi.
İnşaat çalışmalarıyla ilgili de bilgi veren Nuhoğlu, yaşanan sıkıntılara ilişkin denetim ekipleri kurduklarını söyleyerek şöyle devam etti: "Yaşadığınız sıkıntıları görüntüleyin bize gönderin hemen müdahale ederiz, bu sorunu sizlerle birlikte halledebiliriz.”
‘‘AKLIMDAKİ KADIKÖY PROJESİ ASLINDA HERKESİN AKLINDAKİNİN YANSITILMASI’’
Kadıköy’ün 90 yaşının üzerinde bir ilçe olduğuna dikkat çeken Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, “Kentsel dönüşüm şuan yoğun bir şekilde gerçekleşiyor. Kentsel dönüşümle ilgili öneriler geliyor, onlarla ilgili neler yapacağımızı anlatıyoruz. Bütün amacımız yaptığımız her şeyin kamuoyuyla beraber birlik ve bütünlükle yapılması, kentin gelişimiyle ilgili insanların aydınlatılması geleceğe güven duymaları daha güvenli ve sakin şekilde yaşamalarını sağlamak, kısacası yaşam standartlarının yükseltilmesi. ‘Aklımdaki Kadıköy’ projesi aslında herkesin aklındakinin yansıtılması anlamında çıkan bir düşüncedir. Kadıköy’de 5 yüz bine yakın insan yaşıyor. ‘Aklımdaki Kadıköy’ projesinin temelinde yatan düşünce bütün Kadıköylülerin düşüncesini almak ve bu doğrultuda hareket etmektir’’ diye konuştu.
Kadıköy’de; sanat, spor, ulaşım ve kentsel konularda öneri ve projelerin konuşulduğu toplantıya katılan Kadıköylüler, "Kadıköy Belediyesi, kendisini hesap verme zorunluluğu hissedip bizi buraya çağırdığı için teşekkür ediyoruz" dedi.