Şahinbey Belediyesi tarafından oluşturulan Çanakkale 100. Yıl Hatıra Ormanı’na 20 bin fidan dikimi gerçekleştirildi.
Şahinbey Belediyesi ile Gaziantep Orman İşletme Müdürlüğü arasında yapılan protokol gereği Mavikent Konutları civarında bulunan ve mülkiyeti Şahinbey Belediyesi’ne ait olan 610 bin metrekare alan ağaçlandırıldı. Çanakkale 100. yıl Hatıra Ormanı ismi verilen alana dün yapılan törenle 20 bin fidan dikimi gerçekleştirildi.
Törende Konuşan Kaymakam Selami Aydın, kamu kurum ve kuruluşlarının yeşil alana yaptığı katkıların her geçen gün arttığını söyledi. Şahinbey Belediyesi tarafından ormanlık alan ilan edilen bölgenin kısa sürede şehre nefes aldıracak önemli orman olacağını belirtti.
“AMACIMIZ DAHA FAZLA YEŞİL ALAN”
Başkan Mehmet Tahmazoğlu ise, Şahinbey Belediyesi olarak göreve geldikleri günden bu yana, parklaşma çalışmalarına önem verdiklerini belirterek şöyle konuştu:
“Biliyorsunuz 21 Marttan sonraki hafta Orman Haftası olarak kutlanıyor. Bu alan yaklaşık 610 bin metrekare çok geniş bir alan. Burayı meclis kararı ile orman alanı olarak belirledik. Biliyorsunuz yeşil alan şehrimizde oldukça az ama göreve geldiğimiz günden itibaren yaptığımız 420 tane park var. Şu anda Türkiye’nin en büyük parkı olan Yeşilvadi Parkı’nı Şahinbey’e yapıyoruz, bitimine çok az kaldı. Amacımız daha fazla yeşil alan, daha fazla yaşanabilir bir kent. Orman alanımızın hemen yanında Mavikent Konutlarımız bulunmakta. Burası yeni yapılan bir mahalle olmasına rağmen, konutlarıyla, çarşısıyla ve burada yükselecek olan ormanı ile Türkiye’ye örnek gösterilecek bir mahalle olacak. Bu ormana 20 bin fidan dikiyoruz. Bu yıl Çanakkale Zaferi’nin 100. yılı olması nedeniyle de ormanımıza anlamlı bir isim vererek Çanakkale 100. Yıl Hatıra Ormanı dedik. Biz ağaç dikmeyi çok önemsiyoruz. Çünkü peygamberimiz (s.a.v) “Elinizdeki fidanı kıyamet kopacağını bilseniz bile dikiniz” diyor.”
Orman İşletme Müdürü Köksal Kaya, Gaziantep’te daha önce müdürlüklerinin bulunmadığını,i yeni açılan bir müdürlük olmalarına rağmen belediyeler tarafından desteklendiklerini belirtti. Kaya, arazinin orman alanı olarak tahsis edilmesi nedeniyle Şahinbey Belediyesi’ne ve Başkan Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkürlerini iletti.
Konuşmaların ardından protokol üyeleri öğrencilerle birlikte fidanları toprakla buluşturdu.
Törene; Şahinbey Kaymakamı Selami Aydın, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Gaziantep Orman İşletme Müdürü Köksal Kaya, AK Parti Şahinbey Kadın Kolları yönetimi, vatandaşlar ve çok sayıda öğrenci katıldı.