Hakkari'de bölücü terör örgütü lehine eylem yaparak kamu kurumu binalarına zarar veren 5 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, bölücü terör örgütüne yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda, kamu düzenini ve halkın huzurunu bozucu nitelikte yasa dışı eylemlere katıldıkları tespit edilen 3'ü 18 yaşından küçük toplam 13 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan 13 zanlıdan 5’i sevk edikleri adliyede tutuklanarak cezaevine konuldu.

İl Emniyet Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, gözaltına alınan şahısların son dönemde oluşturulmaya çalışılan huzur ve güven ortamını bozmak amacıyla çok sayıda özel ve kamu bina ve araçlarına yönelik patlayıcı madde atarak 27 ayrı yasa dışı eylemi organize ettiklerini tespit edildiği kaydedildi.

Açıklamada, "Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda; yasa dışı eylemlerde kullanılan bol miktarda havai fişek, demir bilyeler, terör örgütünü simgeleyen bez parçaları ile çok sayıda örgütsel doküman elde edilmiştir." denildi. İfadelerinin ardından adli makamlara sevk edilen 13 şüpheliden
5’i tutuklanarak ceza evine gönderildiği kaydedildi.