Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Orduzu Pınarbaşı’ndaki yeni tesis, Evkur Yeni Malatyaspor Kulübü’ne teslim edildi.

Bir süredir otelde konaklayan Evkur Yeni Malatyaspor’un, Süper Ligin 8. haftasında oynayacağı Fenerbahçe maçının ardından yeni tesisine taşınacağı ifade edildi.

Malatya İl Özel İdaresi ile Spor Toto Teşkilatı’nın ödenekleriyle 2010 yılında inşa edilen ancak sonraki dönemde faaliyete geçirilemediği için atıl durumuna düşen yeni tesisin yaklaşık 3 aylık tamamlama işinin ardından kullanıma hazır hale getirildiği ifade edildi.

5 yıldızlı otel konseptine uygun inşa edilen tesisin iç yapısının yanı sıra temizlik ve çevre düzenlemesi işlerinin de bitirildiği belirtildi. Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin üstlendiği tamamlama çalışmaları işinin yaklaşık 1,5 milyon TL maliyet tuttuğu öğrenildi.

Atıl durumda kaldığı dönemde lavaboları kırılan, elektronik aksamları çalınan ve birçok yerine zarar verilen tesis, son çalışmalarla birlikte adeta yeniden yapıldı. Sporcu ve teknik heyet odaları, idari katlar, spor salonları, sauna ve masaj odaları, yemekhane, dinlenme salonları gibi eksikleri tamamlanan yeni tesisin sarı kırmızılı kulübe teslim edildiği, takımın Fenerbahçe maçı dönüşü buraya yerleşeceği ifade edildi.