Manisa’da 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla mahallelerde yaşayan sokak hayvanları için 250 adet mama kabı dağıtıldı.

Manisa’da 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü nedeniyle Doğa Koruma ve Milli Parklar Manisa İl Müdürlüğü, Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Hayvanları Koruma Derneği etkinlik düzenledi. 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen etkinlikte vatandaşlara hayvanların korunması amacıyla bilinçlendirmek için broşürler dağıtıldı. Öte yandan etkinlik kapsamında mahallelerde yaşayan sokak hayvanları için vatandaşlara 250 adet de mama ve su kabı dağıtıldı. Etkinlikte konuşan Doğa Koruma ve Milli Parklar Manisa Müdürü Uğur Bayil, hayvanların ilgiye ve beslenmeye ihtiyacı olduğunu belirterek, sokak hayvanlarının kayıt altına alınması, izlenmesi amacıyla mikroçip ve kulak küpelerinin ücretsiz olarak dağıtıldığını söyledi.

Vatandaşların bakamayacağı hayvanları sahiplenmemesi için uyarıda bulunan Manisa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Talip Akbaş ise "Manisa Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağı’na engelli bölümünü kazandırdık. Felçli hayvanlar, kötü muameleye maruz kalmadan iyileştiriliyor. 40’a yakın pitbull köpeğimiz var. İnsanların onları suça bulaştırması, yanlış yönlendirmesi ile barınakta bir anlamda hapis hayatı yaşıyorlar. Lütfen bu hayvanları kötü amaçlar için kullanmayalım, suça bulaştırmayalım. Petshop sahipleri de bakamayacaklarını kanaat getirdikleri kimseye hayvan satmasın. Biz barınaktan hayvan sahiplendiriyoruz. Oradan bir dost edinebilirsiniz” dedi.

Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Reyhan Elbirliler de, son zamanlarda sokak hayvanlarına yönelik şiddete dikkat çekerek, hayvanlara zarar veren kişilere gerekli cezaların verilmesini istedi. Etkinliğe Doğa Koruma ve Milli Parklar Manisa Şube Müdürü Uğur Bayil, Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Talip Akbaş, Manisa Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Reyhan Elbirliler, Manisa Genç İş Adamları Derneği (MAGİAD) Başkanı Ömer Geriter ve hayvan hakları gönüllüleri katıldı.