Edirne Bakkallar ve Tekel Bayileri Esnaf Odası ve Ticaret İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Sağlıklı Eller Gülümseyen Yüzler” projesi kapsamında bakkal ve tekel bayilerine 2 bin 500 adet el dezenfeksiyon jeli dağıtacağını duyurdu.

Edirne Bakkallar ve Tekel Bayileri Esnaf Odası ile Edirne Ticaret İl Müdürlüğü hazırlamış olduğu “Sağlıklı Eller Gülümseyen Yüzler” projesi kapsamında bazı bakkal ve tekel bayilerine 2 bin 500 adet anti bakteriel el dezenfektan ürünü dağıtılacak.

“Paralar tozlu, kirli ve mikroplu”

Edirne Bakkallar ve Tekel Bayileri Esnaf Odası Başkanı Süleyman Yaşagör, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Edirne Ticaret İl Müdürlüğümüzle birlikte hazırladığımız Sağlıklı Eller Gülümseyen Yüzler projemizle hijyen konusunda eğitim ve bilgilendirme çalışmalarımızı başlattık ve üyelerimizin gün içindeki çalışmaları hizmetleri ve müşterileriyle alış verişleri sırasında kullanılan paraların tozlu, kirli ve mikroplu olabileceğinden müşteri ve esnafımızın sağlıklı bir ortamda ticaret ve alış verişlerini sürdürebilmeleri açısından üyelerimize ücretsiz olarak dağıtacağımız anti bacterial el dezenfektan ürünleri ile toplum sağlığına da değer verdiğimizi belirtiriz. Son yıllarda her ne kadar süper ve zincir market işletmeleri mahalle aralarına girip bakkal esnafını etkilemiş olsalar da bizler mahalledeki ışığımızı söndürmeyip ayakta kalmaya çalışan, bakkal amca sabahın seher vaktinden gecenin geç saatlerine kadar açık olan ekonomik sıkıntıya düşen müşterilerine veresiye verip faizsiz finans kurumu gibi çalışan sevinçli günlerinizde, düğününüzde, derneğinizde, kederli ve hüzünlü günlerinizde her zaman yanı başınızda olan bakkal amcanız hizmet ve kalitesini rekabetçi bir anlayışla çalışmalarını sürdürmeye devam edecektir. Halkımızın sağlığı bizim için değerlidir. Projemiz hayırlı olsun. 2 bin 500 adet jeli merkez ve köylerde odamıza kayıtlı üyelerimize dağıtıma başladık” dedi.

“Okula yakın bakkalları denetlemeyi sürdüreceğiz”

Ticaret İl Müdürü Mahmut Altun ise, "Edirne 34 esnaf odamız var ve bunların yaklaşık 15 bin tane de üyesi var. Bakkallar ve Tekel Bayileri Odası’nın da şu an tescilli 640 üyesi bulunuyor. Habersiz 18 Eylül 2017’de okullar açıldı. Ticaret İl Müdürlüğü olarak belediyemizle okul kantinlerini ve etrafındaki bakkalları denetledik. Fiyat etiket denetimi yaptık. Tarihi geçmiş ürün olup olmadığına baktık. Sayın başkanımızın şahsında tüm bakkallara, okul kantin idarecilerine yöneticilerine teşekkür ediyorum. Denetimlerde her hangi bir olumsuzluğa rastlamadık. Denetimlerimiz sürecek. Amacımız çocuklarımızın sağlığı, insan sağlığı. Ticaretin en önemli kurallarından biri de sağlık kurallarına uymaktır. Fiyat etiketlerini mutlaka koymalarını istiyoruz. Okula yakın bakkalları denetlemeyi sürdüreceğiz. Denetimlerimiz ilçelerde de gerçekleştirilecek” diye konuştu.