Çukurova Belediye Başkanlığı 1. Sporun Gülen Yüzü Turnuvası Gençlik Stadyumu’nda final yaptı. Sakatlanma sonucu futbola veda etmek zorunda kalan Murat Yüksel onuruna düzenlenen turnuvanın şampiyonu şampiyonu Kuzey Adanaspor oldu.

5 Ocak Fatih Terim Stadyumu’nda başlayan Çukurova Belediye Başkanlığı 1. Sporun Gülen Yüzü Futbol Turnuvası, bir hafta boyunca çok sayıda sporseverin katılımına sahne oldu. Finalini geçtiğimiz gün Gençlik Stadyumu’nda yapan turnuvada 3’üncülük maçı için Çukurovaspor ve Seyhanspor, final maçı için Kuzey Adanaspor ile Çukurova Demirspor yarıştı. Turnuvanın şampiyonu Kuzey Adanaspor olurken 2. Çukurova Demirspor, 3. ise Çukurovaspor oldu. İl Gençlik Spor Hizmetleri Müdürü Abdülkadir Ateş ve ASKF Başkanlığına yeni seçilen Ahmet Bozan, Murat Yüksel adına turnuva düzenleyen Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’e teşekkür etti.

"Adana birçok tesis kazanacak"

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, sporcuların Adana’da saha ve tesis sorunu yaşadıklarını ifade ederek, “Kuzey Adana’da futbol sahası sorunumuz mevcut. Salbaş’ta bulunan sahamızda onarım ve tadilat çalışmaları yaptık ancak oraya ulaşım zor. Bu nedenle Belediye Evleri Mahallesi’nde atletizm sporu için yaptırdığımız sahayı futbol maçlarının da yapılabileceği bir hale getireceğiz. Ve tabii bununla yetinmeyeceğiz. İl Müdürlüğümüzün öncülüğünde 7 bin 500 kişilik kapalı spor salonu ve yine Belediye Evleri Mahallesi Adana Koop’ta 2 bin 500 kişilik bir salon daha yapacağız. Bahsettiğim tüm bu tesislerin çok yakında temeli atılacak” dedi.

Şampiyonluk maçında kazananları kutlayan Çetin, “Aslında bu turnuvanın kaybedeni yok. Hepiniz birincisiniz. Değerli futbolcumuz Murat Yüksel adına düzenlediğimiz bu turnuvada, Adanaspor ve Adana Demirspor’da önceki dönemlerde görev almış futbolcularımızın karşılaşmasına tanıklık ettik. Biz büyük sporcularımıza, sanatçılarımıza ölümünden sonra değil, yaşarken sahip çıkıyoruz. Murat Yüksel kardeşimizle de daha başka platformlarda bir arada olacağız. Ben hepinizi kutluyorum” diye konuştu. Başkan Çetin, İl Gençlik Spor Hizmetleri Müdürü Aldülkadir Ateş, futbolcu Murat Yüksel, kulüp başkanları, hocalar ve hakemlere plaketlerini verdi. Dereceye giren takımlar da plaketlerini ve madalyalarını yine Çetin’den aldılar. Futbol Turnuvasının finali çekilen aile fotoğrafı ile son buldu.