Şanlıurfa’nın Siverek İlçesinde bir grup bisikletçi, "Dünya Kalp Günü” nedeniyle şehir merkezinde pedal çevirerek, kalp hastalıklarına dikkat çekti.

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesindeki Cumhuriyet Meydanında bir araya gelen yaklaşık 60 bisikletçi, 1 Ekim Dünya Kalp Gününe dikkat çekmek için şehir merkezinde yaklaşık 20 kilometre boyunca pedal çevirdi. Şehir turu öncesi bir konuşma yapan organizasyonun başındaki Mustafa İncealan, "Ülkemizde bisikletli yaşamın gelişmesini toplum yararına önemsiyor ve birinci amacımız sayıyoruz. Bu amaçla projeler üretip çeşitli kurumların desteğiyle bunları hayata geçiriyoruz. Dünyada olduğu gibi, ülkemizde de ölüm nedenlerinin başında hala kalp ve damar hastalıkları gelmektedir. Uzmanlar, fiziksel hareketsizliğin toplum sağlığı için çok tehlikeli seviyelere geldiğine dikkat çekip hareketsiz şehir yaşamının kalp ve damar hastalıklarının önemli sebeplerinden olduğuna, fakat hareketli bir yaşam sürdürmenin hastalığın önlenmesinde önemli yer tuttuğuna vurgu yapmaktalar. Dünya Kalp Günü vesilesiyle kalp ve damar hastalıklarına dikkat çekmek istedik. Kalp hastalıkları riskini azaltacak önlemlerin başında hareketlilik geliyor. Bireyin sağlığı ve dolayısıyla toplumun huzuru, ülkenin ekonomisi, çevre ve yaşanabilir bir gelecek için en önemli araçlardan biri olan bisikletli yaşam konusunda farkındalık oluşturarak toplumu bilgilendirmek ve bilinçlendirmek amacıyla ’kalbin için pedalla’ sloganıyla Siverek ilçemizde tur düzenliyoruz. Bu vesileyle bugün burada bulunan arkadaşlarımıza ve organizasyonumuza destek verenlere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Açıklamanın ardından grup Siverek’in ana caddelerini kapsayan yaklaşık 20 kilometrelik bir yol kat ederek vatandaşları sağlıklı yaşama davet etti.