Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından, gençleri ve çocukları spor faaliyetlerine teşvik etmek amacıyla hayata geçirilen ‘mobil gençlik merkezi’ projesi Bitlis’in Ahlat ilçesinde de start aldı.

Proje kapsamında, çeşitli spor dallarının tanıtımının yapılacağı özel bir araç ile okul okul gezilerek, gençlere ve çocuklara spor faaliyetlerinin tanıtımı yapılıyor. Ahlat Gençlik Merkezi “Mobil Gençlik Merkezi” projesi kapsamında gezici gençlik merkezi Sadullah Gencer Anadolu Lisesi ve Abdurrahman Gazi ilkokuluna giderek öğrencilerle dolu dolu bir program gerçekleştirdi. Bitlis Gençlik Merkezi ile Ahlat Gençlik Merkezinin ortaklaşa düzenlediği programda ok atma, basketbol, voleybol, tenis, langırt, yapboz, mangala, boks, golf, satranç, dart gibi oyunlar oynayan öğrenciler doyasıya eğlendi. Program sonunda ise öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

Etkinliklere ara vermeden, diğer okullara da giderek devam edeceklerini dile getiren Gençlik Merkezi Müdürü Yavuz Gülmez, “Bize bu imkanı sağlayan sayın kaymakamımız Mustafa Akgül başta olmak üzere, İlçe Milli Eğitim Müdürü ve okul müdürlerimize teşekkür ederim” dedi.