Mersin’in Tarsus ilçesinde hunharca cinayete kurban giden Çağ Üniversitesi öğrencisi Özgecan Aslan’ın amcası Yaşasın Aslan, ağabeyi Mehmet Aslan’ın tehdit ettiğini ileri sürerek Özgecanlar Derneği yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

Mersin’in Tarsus ilçesinde 11 Şubat 2015 günü vahşice katledilen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın amcası Yaşasın Aslan, Özgecan Aslan’ın babası Mehmet Aslan’ın Özgecanlar Derneği’nden bazı yöneticiler tarafından istifa ettirildiğini ileri sürdü. Aslan, "Şimdi Özgecan Aslan Derneği hakkında suç duyurusunda bulunacağım. Bunu istemezdim, ancak benim de yeni öğrendiğim durumlar var. Ağabeyimin içinde bulunduğu duygusal zafiyetten yararlanarak şu anki Özgecan Derneği Başkanı Hediye Dalğıç ile bazı yöneticiler ağabeyimi istifa ettirerek Özgecan Aslan Derneğini bir süre önce ele geçirmişlerdir" dedi.

Ağabeyimi dernekten kovdular tehdit ettiler"

Ağabeyi Mehmet Aslan’ın çocuklarıyla tehdit edildiğini iddia eden Yaşasın Aslan, "Fakat daha sonraki dönemlerde Özgecan Aslan isim hakkını almak dahil olmak üzere şahsi çıkarlarına ve dernekle ilgili ağabeyimin hoşuna gitmeyen faaliyetlerle ilgili müdahale etmesi neticesinde tehdit edilmeye başlaması ile ilgili bir duyurudur bu. Zira bu konuyu konuşmak üzere Özgecan’ın babası, annesi ve ablası, Özgecan Aslan Derneği’ne gittikleri zaman kapının önüne atılmış ve kapının önünde de bıçaklı saldırıya uğramıştır. Bu konuyla ilgili yasal süreç devam ediyor. Fakat asıl mevzu buraya kadar sorun yok gibi gözüküyor. Asıl mevzu şu, en son yaptığı telefon görüşmesinde Özgecan’ın babası Mehmet Aslan’a Hediye Dalğıç, ’bir çocuğun katledildi, iki çocuğun var kendine dikkat et’ şeklinde bir tehditle çılgınca bir hareket yapmıştır. Bunun bedelini ödemelidir. Ne yapmam gerektiğini günlerdir düşünüyorum, konuşuyorum ama en güzel şeyin bu olduğunu düşündüm. Umarım başta cumhuriyet savcıları olmak üzere Mersin valisi, siyasiler, kimin ilgisini çekiyorsa böyle acı yaşamış bir insanı çocuklarıyla sınamak çok acı bunu kaldıramıyorum. Umarım yarından itibaren bu şahıslar hakkında gereken yapılır" ifadesini kullandı.

Açıklamayı yaparken duygulanan Yaşasın Aslan, ağabeyi ve ailesinin bunu hak etmediğini söyledi.

"İddialarını ispat etsinler"

Öte yandan, Özgecanlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hediye Dalğıç, iddialarla ilgili İHA’ya konuştu. Dalğıç, telefonla yaptığı açıklamada, iddiaların gerçek dışı olduğunu belirterek, suçlamaların hiçbirini kabul etmedi. Ortaya bir iddia atarak birilerini suçlamanın çok kolay olduğunu dile getiren Dalğıç, "İddialarını ispat etsinler. Bunların yapmak istediği şey ‘çamur at izi kalsın’. Ben anneyim, her şeyden önce iki kızım var. Yazık Özgecan’a. Bu kadar olmaz" dedi.

Mehmet Aslan’ın Özgecanlar Derneği’ni kurduğunu, ancak 1,5 yıl boyunca en ufak bir faaliyette bulunmadığını iddia eden Dalğıç, Baba Aslan’ın ısrarlı isteği üzerine, Aslan’ın üye kalması ve yönetimi kendisinin belirlemesi koşuluyla derneğin yönetimini Şubat 2017’de üstlendiğini söyledi. Aslan’a, "Biz projeler yaparız, hem kızınızın ismini yaşatırız hem de derneği bir yerlere taşımış oluruz" dediğini aktaran Dalğıç, yönetimi devraldığı günden bu yana da birçok proje ve faaliyet gerçekleştirdiklerini, öğrenci okuttuklarını anlattı. İçişleri Bakanlığına ‘Özgecan Yaşam Merkezi’, Kalkınma Bakanlığına da ‘Defne Yaşam Merkezi’ adıyla iki SODES projesi hazırlayarak sunduklarını, Kalkınma Bakanlığındaki projenin geçtiğini, İçişleri Bakanlığındaki projenin de sonucunu beklediklerini ifade eden Dalğıç, bu tür çalışmalar yaparken böyle iddialarla karşılaşmalarına tepki gösterdi.

"Bir evlada bu söylenir mi?"

Baba Aslan’ı ‘bir çocuğun katledildi, iki çocuğun var kendine dikkat et’ şeklinde tehdit ettiği iddiasını asla kabul etmediğini vurgulayan Dalğıç, "Olur mu böyle bir şey? Bunu bir insan söyleyebilir mi? Bırakın bir kadını, en kötü insan bile söyleyebilir mi? Ben böyle bir insan olabilir miyim? Hiç kimse bu kadar kötü olamaz. Bu iddialarını ispat edecek. Herkes gidip savcılığa her şekilde suç duyurusunda bulunabilir. Nasıl tehdit edebilirim? Ben bir kadınım. Hepsini bırakın Beste’ye ben bunu nasıl söylerim? Bir evlada bu söylenir mi?" diye konuştu.

Mehmet Aslan’ın dernekten istifa ettirildiği iddiasının kesinlikle doğru olmadığını da savunan Dalğıç, Aslan’ın halen dernek üyesi olduğunu, hatta kızı Beste Aslan’ın birinci yedekte olduğunu, yönetimden bir kişinin ayrılması üzerine Beste’nin şu anda yönetimde bulunduğunu söyledi.

Dernek önünde Aslan ailesinin bıçaklı saldırıya uğradığı olayını doğrulayan, ancak bu olayla kendilerinin hiçbir ilgisinin olmadığını belirten Dalğıç, "Saldırıyı yapan kişi hepimizin üzerine saldırdı. Bu kişi Çamlıbel’de tüm esnafın şikayetçi olduğu biri. Herkese saldıran biri. İmza toplayarak emniyete şikayet ettiğimiz biri. Bununla benim ne alakam var, anlamadım" ifadelerini kullandı.

24 Ekim’de olağanüstü genel kurula giderek derneğin adını değiştirecekleri bilgisini veren Dalğıç, "‘Özgecanlar’ adını bırakıyoruz. Mehmet Bey, kendisi bu adla derneğini kurabilir. Biz derneğin adını ‘Defne Kültür ve Yaşam Merkezi’ yapacağız. Bu ismi de mitolojide Defne kadınları temsil ettiği için ve Akdeniz’e özgü bir bitki olduğu için seçtik" şeklinde konuştu.