Felat BOZARSLAN- Ahmet ÜN/DİYARBAKIR, () - DİYARBAKIR'da Toprak Ailesi'nin iki kızının annelerinden bayram harçlığı istemesi aile faciasıyla sonuçlandı. Cinnet getiren 44 yaşındaki Adalet Toprak, kızları 20 yaşındaki Kevser ve 18 yaşındaki Havva Toprak'ı pompalı tüfekle katletti. Emlakçılık yapan 51 yaşındaki Sadık Toprak da eşi Adalet'i bıçakla boğazını keserek öldürdü.
Olay kentin Kayapınar İlçesi'ndeki Öztekin Sitesi'nde oturan Toprak Ailesinin binanın dördüncü katındaki evinde meydana geldi. TEDAŞ'tan emekli olan, oturduğu semtte amlakçılık yapan Sadık Toprak, sabah işe gitmeye hazırlanırken, eşi ile kızlara arasında tartışma çıktı. Lise mezunu 20 yaşındaki Kevser ile Dicle Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü'ne bu yıl kaydını yaptıran 18 yaşındaki Havva, anneleri Adalet Toprak'tan 50 lira bayram harçlığı istedi.  Buna karşı çıkıp kızlarıyla tartışan Adalet Toprak bir ara kendini kaybetti ve evdeki pompalı tüfekle, tartıştığı kızları Kevser ve Havva Toprak'a ateş etmeye başladı.
Kızları Kevser ve Havva Toprak'ı öldüren Adalet Toprak, evdeki diğer 3 küçük çocuğunun gözleri önünde bu kez eşi Sadık Toprak'a ateş etti. Sadık Toprak da  mutfaktan aldığı bıçakla eşi Adalet Toprak'ı önce yaraladı, ardından da boğazını keserek öldürdü.
Komşuların gürültüyü duyup haber vermesiyle polisler, evde 3 küçük çocuğuyla bekleyen Sadık Toprak'ı, suç aleti bıçakla gözaltına aldı.
Yapılan olay yeri incelemesinin ardından ölen anne Adalet Toprak ile kızları Kevser ve Havva'nın cenazeleri otopsi yapılmak üzere Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Ablalarının ve annelerinin gözleri önünde öldürülmeleriyle şoka gören 3 küçük çocuk polis tarafından korumaya alınırken, Toprak Ailesinin 8 çocuğunun olduğu, diğer 3 büyük çocuğun aileden ayrı yaşadığı belirtildi.
Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, polis cinayette kullanılan ve Adalet Toprak adına kayıtlı bulunan av tüfeğinin de aslında Sadık Toprak'a ait olduğunu tespit etti. Polis yetkilileri Sadık Toprak'ın 16 yıl önce bir yaralama olayından sabıkalı olduğu için av tüfeğini eşi Adalet Toprak adına aldığını belirledi.

FOTOĞRAFLI