İbrahim LALELİ/ ANTALYA, () - ANTALYA'da 29 Kasım- 6 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek Uluslararası Antalya Film Festivali için hazırlanan Cam Piramit Fuar ve Kongre Merkezi, profesyonel dağcılar tarafından giydiriliyor.
Cam Piramit'in 5500 metrekare büyüklüğündeki camdan yüzeyini özel malzemeyle kaplayan profesyonel dağcılar, 45 derece eğimli zeminde çalışıyor. Beyaz zeminle kaplanan piramidin dört yanında film festivali ve Expo 2016'nın tanıtım logoları yer alacak.
Zemini hazırlayan ve logoları Cam Piramit yüzeyine yerleştirecek Güneş Profesyonel Yüksekte Çalışma şirketi sahibi İsmail İzgi, çalışmaların 10 kişilik ekip tarafından gerçekleştirildiğini söyledi. Cam Piramit zemininin camdan olması ve eğimli yapısı nedeniyle çalışanların tamamının profesyonel dağcılardan oluştuğunu belirten İzgi, “Cam Piramit yüzeyini 10 günde temizleyerek beyaz zemini yapıştırdık. Şimdi Uluslararası Antalya Film Festivali ve Expo 2016'nın logolarını yerleştireceğiz. Birkaç gün içinde Cam Piramit tamamen kaplanmış olacak" dedi.
Dağ tırmanışlarında kullanılan tırmanma aparatlarıyla çalışan profesyonel dağcılar, piramidin zirvesine bağladıkları güvenlik ipleriyle önlem alıyor. Cam zemin üzerinde çalışmanın zorluklarını anlatan Hakkı Gökçeoğlu, “Zemin camla kaplı ve kaygan. Güneş üzerinizde. 45 derece eğimli zemin üzerinde yapıştırma çalışması yapıyoruz. Ayağımızın kaydığı zamanlar oluyor. Güvenlik ipleri sayesinde güvende oluyoruz" diye konuştu.
Çalışmanın bitmesinin ardından Antalya'nın dört bir tarafından görülecek logolar, 23 Nisan'da başlayacak Expo 2016 sonuna kadar kadar piramidin çatısında kalacak.