TRABZON (AA) - Eski Trabzonspor Kulübü Başkanı Nuri Albayrak, dün eski asbaşkanlardan Kenan İskender'in hayatını kaybetmesinin üzüntüsünü yaşadığını söyledi.

Albayrak, yaptığı açıklamada, Kenan İskender'in Trabzonspor'a büyük hizmetleri olduğunu, bordo-mavili kulübün büyüyerek bugünlere gelmesinde emeğinin inkar edilemeyeceğini  belirtti.

Trabzon'un, hayırsever bir ağabeyini kaybettiğini ifade eden Albayrak, "Trabzonspor'un bu yerlere gelmesinde, büyümesinde katkısı olan, belki de bordo-mavili formayı giyen tüm futbolculara dokunan, onların gelişimine katkı sağlayan önemli bir kişiliği kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz" dedi.

İskender'in, Trabzonspor'da görev yapmış tüm yöneticilerin de ağabeyi olduğunu anlatan Albayrak, şunları kaydetti:

"Belki yönetici okulu yok ama bu konuda herkese pozitif katkı sağlamış, örnek olmuştur. Kendisini 1994 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyespor başkanlığım döneminde tanıdım. Geçen zaman içinde devam eden dostluğumuz çerçevesinde kulüpler arası sporcu transferlerinde ve Trabzonspor konusunda ne denli başarılı biri  olduğunu gördüm. Başarılı bir iş adamı, hayırsever bir Trabzonlu ve tartışmasız çok iyi bir Trabzonsporlu'yu, iyi bir ağabeyi kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyorum. Allah'tan kendisine rahmet, yakınlarına ve Trabzonspor camiasına baş sağlığı dilerim."