Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin, günde 100 bin aracın trafiğe çıktığı kentte otopark sorununu gidermek amacıyla inşa ettiği çok katlı otoparkın yapımını tamamladı.
Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı, Dağkapı’da eski Doğumevi’nin bulunduğu arsaya inşa ettiği çok katlı otoparkın yapımını tamamladı. Katlar dahil 19 bin 500 metrekare, zemin artı 2 kattan oluşan çok katlı otopark, yaklaşık 12 milyon TL’ye mal oldu. 720 aracın park edebileceği otoparkın hizmette girmesiyle Hastaneler Caddesi’ndeki park sorunu ortadan kalkacak ve trafiğin akışı daha rahat sağlanabilecek.
“BU AY TAMAMLANIP HİZMETE GİRECEK”
Büyükşehir Belediyesi Teknik İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Abdullah Sevinç, belediyenin ulaşım alanında yürüttüğü çalışmalardan birinin de çok katlı otopark yapımı olduğunu belirterek, “Özellikle tarihi surların girişinin yan tarafında yaklaşık 7 bin 500 metrekarelik alana yapılan otoparkı bu ayın sonunda tamamlanarak halkın hizmetine girecek” dedi.
“OTOBÜSLER DE PARK EDEBİLECEK”
Çok katlı otoparkı özellikle otobüslerin de park edebileceği şekilde planladıklarını belirten Sevinç, “Tarihi Diyarbakır Surlarının UNESCO listesine alınmasıyla birlikte Sur bölgesine düzenlenecek turlarda, tur otobüslerinin park edebileceği bir alan olarak düşünüldü. Konum olarak otoparkımız kent merkezine ve tarihi Diyarbakır surlarının yanında, artı burası hastaneler bölgesini kapsaması açısından önemlidir. İçkale Arkeoloji Müzesi oldu. Şu an Arkeoloji Müzesi’ne en yakın nokta buradan Fetih Kapısı’na direk ulaşılabilinir. Bu noktadan özellikle İçkale’ye gelecek olan turistler ile ilgili de önemli bir otopark. Yine aynı zamanda bu yol aksı özellikle Silvan yolu ile üniversite arasında ciddi bir bağlantı yolu. Burada araç parklarının önlenmesi ve trafiğin seri bir şekilde akması noktasında çok katlı otopark önemli bir katkı sunacak” diye konuştu.
UNESCO sürecinden sonra özellikle tarihi alanda oluşacak trafik ve park sorununu çözmek amacıyla farklı alanlarda da çok katlı otopark inşa etmeyi düşündüklerini dile getiren Sevinç, yapılacak çok katlı otoparkları otobüslerin de park edebileceği şekilde inşa edeceklerini sözlerine ekledi.