Eyüp KELEBEK/ESKİŞEHİR, () - ESKİŞEHİR'de '3 Mayıs Türkçülük Günü' nedeniyle düzenlenen yürüyüşe yaklaşık 300 kişi katıldı.
Eskişehirli Türkçüler Derneği ile Kara Kalpaklılar Kültür ve Töre Derneği tarafından 'Türkçüler yürüyüşü' düzenlendi. İki Eylül Caddesi'nde toplanan kalabalık 'Tanrı Türk'ü korusun', 'Türk yurdunda nükleere hayır' ve 'Türk ırkı sağolsun' yazılı pankartlar açıp yürüyüşe geçti. Sık sık 'Ne mutlu Türküm diyene' ve 'Hepimiz Mustafa Kemal'in bozkurtlarıyız' şeklinde slogan atan kalabalık İki Eylül Caddesi, Porsuk Bulvarı ve İsmet İnönü Caddesi'nden yürüyüp Hamamyolu Caddesi'ndeki Saatli Park'a geldi.
Eskişehirli Türkçüler Derneği Başkanı Eren Şahin yaptığı konuşmada, "Bugün 3 Mayıs Türkçüler Günü. 3 Mayıs günü bir bayram değildir, Türkçülük günü de değildir. Bugün Türkçülerin günüdür. 3 Mayıs Bayram havasında değil anma havasında geçiyor. Bugün Eskişehirli Türkçüler olarak 3 Mayıs Türkçüler Günü Yürüyüşü düzenledik. 3 Mayıs ruhu ebediyen yaşasın, tanrı Türkü korusun" dedi.
Yapılan konuşmanın ardından toplu halde İstiklal Marşı'nı okuyan kalabalık daha sonra dağıldı.

FOTOĞRAFLI