ERKEKLER Voleybol 1'inci Ligi şampiyonu Arkasspor'un altyapısından yetişen Caner Ergül ve Çağatay Durmaz, bu sezon hem kendi kulüplerinde, hem de 2'nci Lig'de mücadele eden Tevfik Fikret Lisesi (TFL) Altekma'da başarı kovalayacak.
Arkasspor, pilot takımı TFL Altekma'ya kiraladığı 11 oyuncu içinde çift lisans çıkarma hakkını libero Caner ve orta oyuncu Çağatay'dan yana kullandı. Caner ve Çağatay sezon boyunca hem antrenmanlarda, hem de müsakalarda iki takım için ter dökecek. Caner önceki sezon, Çağatay ise geçen sezon çift lisansla BAL Spor ve Arkasspor'da aynı deneyimi yaşadı.
Arkasspor formasıyla poz veren 21 yaşındaki Caner Ergül, son 3 yılı profesyonel olmak üzere 11 yıldır voleybolun içinde olduğunu belirterek, "2013-14'te çift lisansla BAL Spor ve Arkasspor'da oynadım. Geçen sezon kiralık olarak BAL Spor'la 2'nci Lig'de şampiyonluk yaşadım. Bu yıl da aynı başarıyı hem Arkasspor'da, hem de TFL Altekma'da tekrarlamak istiyorum" dedi.
TFL Altekma'da genç ağırlıklı kadroyla yarışacaklarını ifade eden Caner, "Ligler arasında seviye farkı olduğu için adaptasyon sorunu yaşayabiliyoruz. Hedefim hem Arkasspor'da kalıcı olmak, hem de Tevfik Fikret Lisesi'nin 1. Lig'e çıkmasına katkı sağlamak" dedi.
Yeni sezona Genç Milli Takım kampında hazırlanan 19 yaşındaki Çağatay Durmaz ise spora basketbolla başladığını, daha sonra voleybola yöneldiğini söyleyerek, "Geçen sezon Arkasspor ve BAL Spor'da çifte şampiyonluk yaşadım. Aynı gün aynı salonda art arda iki formayı giydiğim de oldu. Bunun zor yönleri de var fakat antrenörlerimiz bize yardımcı oluyor. İzmir'den bir takımı daha 1. Lig'e taşımaya çalışacağız. Genç bir ekibiz ancak tecrübe kazandıkça iyi işler başaracağımıza inanıyorum" diye konuştu. İzmirli voleybolseverlerin müsabakalara daha fazla ilgi göstermesini isteyen iki oyuncu, "Herkesi salona davet ediyoruz" mesajı verdi.