Anadolu Eğitim Sendikası ve Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici ve beraberindekiler Samsun Medya Grubu Yayın Kurulu Başkanı Necdet Uzun'u ziyaret ederek, yaptıkları çalışmalardan ve öğretmenlerin yaşadıkları sorunlardan bahsetti.

"GÖRÜŞLERİ ANLATIYORUZ"

Eğitimcilerin sorunlarını yerinde dinlemek ve tespit etmek için Samsun'u ziyaret ettiklerini dile getiren Öğretici, "Samsun'da meslektaşlarımızın sorunlarını yerinde dinleyelim dedik. Okullarda meslektaşlarımızla bir araya geldik. İl Milli Eğitim Müdürümüzü ziyaret ettik. Özellikle öğretmenlerimiz için kasım ayında uygulanacak olan, öğretmenlik meslek kanunu gereği bir sınav var. Uzman ve başöğretim sınavı.  Bunun sahadaki tepkisini ölçmek için, arkadaşlarımızın bu konudaki düşüncelerimizi anlatmak için, geldik. Bizler uzman ve başöğretmenliği doğru bulmuyoruz.  Bizler öğretmenler odasında öğretmenler haricinde başka öğretmenlerin olmasını istemiyoruz. Sadece öğretmen olmasını istiyoruz. Dolayısıyla bunun yanlışlığını, sendikamızın görüşlerini anlattık. Kendilerine ifade ettik. Zaten meslektaşlarımız da bunu istiyor. Öğretmenler, bir ayrışma istemiyor. Ekonomik nedenlerle bu sınava zorunlu bir şekilde gireceklerini ifade ediyorlar. Bir öğretmen maaşı şu anda yoksunluk sınırının yarısından dahi az. Tüm kamu çalışanlarının, aldığı ücret yoksunluk sınırının yarısından çok daha az. Bizler insanca yaşayabilecek bir ücret istiyoruz. Bu nedenle bir çok ilimizi geziyoruz" dedi.

BAŞARI DİLEDİ 

Ziyaretin sonunda Öğretici, Uzun'a yaptıkları çalışmalarda başarı diledi. Uzun ise Öğretici ve beraberindekilere ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.