Anakent İş Merkezi'nin yıkımı nedeniyle yaşanan sorunlar uzun zamandır Samsun Medya Grubu'nun başta uydudan yayın yapan Kanal S Televizyonu olmak üzere değişik mecralarında gündem oluyor ve vatandaşlar yetkililere sıkıntılarını dile getiriyor, seslerini duyurmak istiyor...

Önceki gün de Samsun Gazetesi'nin "Yıkım bizi yıktı" manşetinde vatandaşlar bir kez daha yetkililere seslendi...

İşte onlardan bazıları:
-"Burada yıkım yapılmıyor. Kırım yapılıyor. Yıkım yapılmış olsaydı çoktan biterdi. Kaç günden beri burada tozun dumanın içindeyiz. Bir gün Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, gelir esnafın bir derdini dinler mi? Böyle bir şey de yok. Sadece çalışanlar belli saatte gelip burada çalışma yapıyor"
-"Şu milletin paralarına, vergilerine yazık. 25 yıllık binayı adam perde beton yapmış. Şu beton hiçbir yerde yok. Şu anda yapılan yeni yapılarda yok. Adamlar, 25 yıllık binayı rant uğruna yıkıyorlar. Bakıyorsun, medeniyetten geri kalmış uygarlıkların binaları ayakta. 500 yıllık, 600 yıllık binalar ayakta duruyor. Bizim 25 yıllık bina, neymiş; beğenmedik. Bu vatandaşın parası çöp mü? Parayı yoldan mı topluyoruz. Rant uğruna, yap-yık. 25 yıllık bina yıkılmaz. Bunu geri dönüşüm yap. De ki; Ben bunu iş merkezi yaptım. Böyle olmaz. 25 yıllık canım binayı yıkıyorlar. Niye? Birileri para kazanacak, nemalanacak. Ondan sonra 100 bin liralık arabayı 200 bin liraya satarsın. Niye? Verginin üstüne koy. Vatandaştan nasıl çıkaracaksın bu kadar parayı? Telefon satıyorum 30 bin liralık telefon burada 55 bin lira"

Esnaf böyle söylüyor ama duyması gerekenlerden nedense ses çıkmıyor...
Bu isyana sessiz kalmak, ne kadar sürer?
Hatırlatalım ufukta seçim göründü...