Kırşehir Belediyesi, Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yenileme, bakım ve düzenleme çalışmaları yapılıyor.

Kırşehir genelinde yapılan çalışmalarda şehrin baharın gelişiyle birlikte farklı bir görüne kavuşması da sağlanıyor.

Belediye birimlerinin çalışmaları ile birlikte alt ve üst yapısı biten parklarda da yenileme ve bakım çalışmalarını gerçekleştiriliyor.

’Daha yeşil bir Kırşehir’ sloganı ile çalışmalarına aralıksız devam eden Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin havaların ısınmasıyla birlikte Ankara Caddesi, Terme Caddesinde ve parklarda çalışmalarına devam ettiğini belirten Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Kırşehir’de göreve başladıktan sonra 53 yeni park yaptıklarını ifade etti.

Belediye Başkanı Bahçeci, konuşmasında, "Kırşehir’de yeşil alan çalışmalarına öncelik verdik. Şuanda kişi başına düşen yeşil alan miktarı 7 metre kare Kırşehir’in daha yeşil, daha güzel ve daha sağlıklı olması için mevcut yeşil alanlarımızın bakımı ve yeni yeşil alanlarının oluşturulması için çalışmalar yapıyoruz.

Göreve geldiğimiz tarihten bu yana Kırşehir merkezinde 53 yeni park yaptık. Mevcut 16 parkımızı da revize ettik. Parklara dikilen ağaçlar hariç sadece caddelerimize Çınar, Şeker Akçaağacı, Süs Eriği, Süs Kirazı, Kırmızı Çiçekli Akasya, Ihlamur, Kırmızı Huş, Bulut Ağacı, Mavi Servi, Çiçekli Akasya, Çınar Yapraklı Dut, Karaağaç, Dişbudaktan oluşan 20 bine yakın nitelikli ağaç diktik" dedi.

Belediye Başkanı yatırımların devam edeceğini belirttiği açıklamasına parklara zarar verenlerin de vatandaş tarafından 153 numaralı Zabıta Müdürlüğü hattına ihbarda bulunmalarını istedi.