İçişleri Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan ‘Açık Kapı Milletin Kapısı’ bürosu Vali Süleyman Kamçı tarafından hizmete açıldı.

Valilik binası zemin katta hizmete açılan büro hakkında bilgiler veren Vali Süleyman Kamçı, 37 ilde hizmet vermeye başlayan ‘Açık Kapı Milletin Kapısı’bürosunun Kayseri’de de hizmet vermeye başladığını söyledi. Büro tarafından vatandaşların müracaatlarına 7 gün içerisinde cevap verileceğini kaydeden Vali Kamçı, büro işleyişi hakkında bilgiler verdi. Vali Süleyman Kamçı; “Açık Kapı’, milletin kapısı hizmet vermeye başladı Kayserimizde. Şuanda toplam 37 ilde bu hizmet verilmeye başlandı. Vatandaşlarımızın talep ve beklentileri elektronik ortamda kaydedilecek ve bunları 5 arkadaşımız burada takip edecek. Aile içi şiddet, cinsel istismar, asayiş ve güvenlik konularındaki müracaatları alacaklar. Yaşlı, engelli vatandaşlarımız geldiğinde onlara buradaki arkadaşlarımız rehberlik edecek, ilgili daire ile irtibat kuracak, daireden biri veya kendileri o vatandaşın işinin bitirilmesine yardımcı olacak. İnternetten www.acikkapi.gov.tr adresinden de müracaat yapabilecek vatandaşlarımız. Ayrıca açtığımız Açık Kapı Büromuz vasıtasıyla da yazılı olarak buraya müracaat etmek mümkün olabilecek. Bildiğiniz dilekçe ile müracaata 15 gün içerisinde cevap vermek zorunda kurum ve kuruluşlar, burada 7 gün içerisinde arkadaşlarımız mail adresi üzerinden veya yazılı olarak bilgileri verecek. Aslında bu yaptıklarımızı kurum ve kuruluşlarımız yapıyordu, yapılmayan bir şey değildi. Yine yapılmaya devam edecek ancak ‘Açık Kapı’ hizmeti biraz daha kolaylaştıracak. İlgili vali yardımcısı koordinatörlüğünde bu hizmeti iyi bir şekilde yürütmeye çalışacağız. Burada 5 personelimizi görevlendirdik, valiliğin, kurum ve kuruluşların işleyişini bilen arkadaşlarımız. Ankara’ya gittiler, kurslardan geçtiler, ne yapacakları konusunda ehil kişi durumuna geldiler. Ayrıca kaymakamlıklarımız ve resmi kurum ve kuruluşlarımızda 2 tane irtibat görevlisi personelimiz olacak” dedi.

“Erciyes Kayak Merkezinin ay sonunu görmesi zor görünüyor”

Açılış sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, il genelinde kuraklık olduğunu, yağan kar ve yağmurun bu kuraklığı gidermediğini söyledi. Erciyes Kayak Merkezinde de havaların sıcak gittiğini dile getiren Vali Kamçı, 3 Mart’ta düzenlenecek olan Dünya Snowboard Kupası’nın aksaksız geçmesi için çalışmaların devam ettiğini ifade etti. Vali Kamçı sözlerini şöyle sürdürdü;

“Şuanda kuraklık hala devam ediyor. Yağan yağmurlar kuraklığı gidermiş durumda değil. Resmi bilgi yok önümde. Kardan ümidi kestik gibi. İnşallah bu aralar kar yağar, böyle giderse Erciyes Kayak Merkezinde ay sonunu zor çıkaracağız gibi görünüyor. Sıcaklıklar bildiğiniz gibi 14-15 derece, bayağı sıcak. Baktığımızda önümüzdeki günlerde kar yağışı görünmüyor, yağmur yağışı görünüyor. İnşallah yağmur yağdığında bol kar yağar. Bildiğiniz gibi uluslar arası bir yarışma da yapılacak Erciyes’te. İnşallah onu aksaksız yerine getirmiş oluruz.”