MASKİ Genel Müdürlüğü, 17 ilçede bulunan bin 265 adet içme suyu deposunda klorlama sistemini hayata geçirmekle kalmayıp 453 tane tam otomatik klorlama cihazını merkezden kontrol sistemi olan SCADA’ya uyumlu hale getirdi.

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, vatandaşların daha sağlıklı içme suyu tüketmelerini sağlamak için bin 265 adet depoda klorlama sistemini kurdu. MASKİ, 453 adet depodaki tam otomatik cihazları merkezden kontrol sistemi olan SCADA’ya uyumlu hale getirerek depolardaki teknolojiyi bir adım daha ileri taşıdı. SCADA’ya uyumlu olan sistemi en son olarak Şehzadeler ilçesine bağlı Kırançiftlik Mahallesi’nin yenilenen içme suyu deposuna da kazandırarak 220 adetlik ihaleyi de tamamladı.

“İhtiyacımız olan tüm hizmeti MASKİ getirdi”

Kırançiftlik Mahalle Muhtarı Celali Çınar, “MASKİ Genel Müdürlüğü mahallemize kanalizasyon, içme suyu şebekesi, kilit parke taşı, yeni içme suyu deposu ve otomatik dezenfeksiyon sistemini yaptı. Yani ihtiyacımız olan tüm hizmetleri yaptı. Bu hizmetlerin mahallemize gelmesinde vesile olan Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’e, MASKİ Genel Müdürümüz Yaşar Coşkun’a ve bütün ekibine teşekkür ederim” dedi.

Otomatik klorlama sistemi SCADA’ya uyumlu hale getirilecek

MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Burak Aslay, vatandaşların daha sağlıklı içme suyu tüketmeleri için il genelindeki çalışmaların devam ettiğini belirtti. Aslay, “il genelinde tüm depolarda klorlama sistemini devreye almamızın ardından 453 adet içme suyu depomuzdaki tam otomatik dezenfeksiyon sistemini SCADA sistemine uyumlu hale getirdik. Bu sayede depolarımızın klorlama işlemini kolaylıkla merkezden takip edebileceğiz. 06 Mart 2018 tarihinde 300 adet daha alım işlemi için ihale yapılacaktır. Bu çalışmalarımız sayesinde tüm depolarımıza taktığımız dezenfeksiyon sistemini SCADA sistemine uyumlu hale getirerek merkezden kontrol edilmeyen depo bırakmayacağız” dedi.