Ağrı’nın Taşlıçay ilçesinde bulunan ve Türkiye’nin en yüksek rakımlı gölü Balık Gölü çevresinde etkili olan kar yağışının ardından köylerin yolu ulaşıma kapanırken, Yaylacık Mezrası’nda yaşayan 2 ailenin elektriklerinin kesilmesi üzerine harekete geçen ekipler arızanın Aras ekipleri tarafından giderilmesi için 3 gündür gece gündüz demeden iş makineleri ile karla kaplı yolları açmak için çalışıyor.

Türkiye’nin en yüksek rakımlı Gölü olan ve deniz seviyesinden yüksekliği 2 bin 241 yüksekliği bulan Taşlıçay ilçesine 29 kilometre uzaklıkta bulunan Balık Gölü’nde son günlerde kar yağışı etkili oluyor. Gölün çevresinde bulunan köylerde yollar kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapanırken günlük yaşam durma noktasına geldi.

Mezraya ulaşmak için 3 gündür yollar açılıyor

Taşlıçay İl Özel İdaresi yetkililerinden alınan bilgilere göre, gölün yakınlarında bulunan Tanyolu Köyü Yaylacık Mezrası’nda yaşayan 2 ailenin elektrikleri şiddetli fırtına ve tipi nedeniyle arızalandı. Durumdan haberdar edilen Aras EDAŞ (Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi) çalışanları yolların kapalı olması nedeniyle durumu Taşlıçay İl Özel İdare ekiplerine bildirdi. Bunun üzerine harekete geçen ekipler Aras ekibini de yanlarına alarak iş makineleri ile birlikte mezraya ulaşmak için kar temizleme çalışması başlattı.

Kar kalınlığı 5 metreye kadar ulaştı

Yoğun kar yağışı ve fırtınanın etkili olduğu yüksek rakımlı bölgede 3 gündür çalışmalarını aralıksız sürdüren ekipler, mezraya ulaşmak için yoğun çaba sarf ediyor. Karla kaplı yolun büyük bir kısmını ulaşıma açan ekipler, çoğu zaman kar ve fırtınaya maruz kalıyor. Mezrada yaşayan vatandaşların elektrik arızasını gidermek için canla başla çalışan ekipler, çalışmalarına gece gündüz demeden davam ediyor. Kar, tipi ve fırtınaya aldırış etmeden çalışan ekipler, yollarda yer yer 5 metreye kadar ulaşan kar nedeniyle zor anlar yaşıyor. Açılan bazı yollarda ise karın yüksekliği iş makinelerinin boyunu aşıyor. Ekiplerin kısa sürede mezraya ulaşıp elektrik arızasını gidermesi bekleniyor.