Bayanlar Voleybol 1. Ligi'nde mücadele eden Samsun Büyükşehir Belediyesi Anakentspor'un yetenekli smaçörü Havva Uzun, Samsun Gazetesi'ne özel açıklamalarda bulundu. Ankaragücü'nde voleybola başlayan ve Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi'nde beden eğitimi öğretmenliği okuyan genç oyuncu, ilk defa şehir dışında bir takımda oynadığını ve Samsun'da spor hayatını sürdürdüğü için çok şanslı olduğunu belirtti. 

TAKIM DEĞİL AİLEYİZ
Anakentspor'da tesis imkanlarının üst düzey olduğunu ifade eden Havva Uzun, "Bu formayı giymekten dolayı mutluluk duyuyorum. Genç bir takımız. Hatta takımdan ziyade aileyiz. Yönetim ve teknik ekiple güzel bir uyum içerisindeyiz. Çok çalışıp, bu birlikteliği sahaya en güzel şekilde yansıtırsak, play-off hedefine ulaşacağımıza inanıyorum. Yeter ki Samsunlu sporseverler bize tribünden destek versin." dedi.

VOLEYBOL ANLATILMAZ TUTKU 
Yetenekli oyuncu, voleybola başlamadan önce futbola ilgi duyduğunu ifade ederek, "Çocukken futbolu çok seviyordum. Voleyboldan önce futbolcu olmayı hayal ediyordum. Daha sonra ortaokulda beden eğitimi öğretmenimin voleybola yatkınlığımı keşfetmesiyle bu spora yönlendim. İyi ki de öyle olmuş. Çünkü voleybol benim için anlatılmaz bir tutku." diye konuştu.

EMEKLİLİK SONRASI PİLATES
Voleybolu bıraktıktan sonra pilates eğitmeni olmak istediğini dile getiren Havva Uzun, "Pilates ve yoganın, esnekliğin önemli olduğu voleybola büyük katkı sağladığına inanıyorum. Sağlığım el verdikçe voleybol hayatımı sürdürmek istiyorum. Daha sonra ise voleybolda antrenörlük kariyeri yerine, üniversite hayatımda ilgimi çeken pilates sporunda eğitmenlik yapmayı arzuluyorum" şeklinde konuştu.

Tugay BAŞSAN