Samsun Medya Grubu'na bağlı Samsun canlı Haber TV mikrofonlarına konuşan vatandaşlar, "Samsun, kıyı şehri olmasının avantajlarından yararlanabiliyor mu? sorusunu cevapladı.

İşte aldığımız yanıtlar: 

KULLANAMIYOR 
Savaş TİRYAKİ: Samsun’un kıyı şehri olmasının dezavantajları var. Turizm konusunda eksiğimiz çok. Bu konuda yapılan en büyük yanlış ise yapılaşma. Çünkü halkın sahile vatandaşlar yerleştiği müddetçe turizmi geliştiremeyiz. Bu sebeple şehir her şeyden geri kalıyor. 

YARARI ÇOK
İbrahim CÖMERT: Samsun Karadeniz Bölgesi'nin merkezidir. Kıyı şehri olmasının Samsun'a birçok şey kazandırdığını düşünüyorum. Çevre illerdeki vatandaşların alışveriş ve gezmek için Samsun'a geldiğini görüyoruz. Bu durum da bizim ekonomimize katkı sağlıyor. 

ETKİSİ BÜYÜK 
Dursun KUTBAY: Samsun’un çevresinde bulunan illere gitmek isteyen vatandaşlar mecburen bu şehirden geçmek zorunda. Bu durumun Samsun’a turizm ve ticaret açısından etkisi büyük olduğunu düşünüyorum. 

BÜYÜK ZENGİNLİK 
Sabri AĞIRLAR: Samsun’da var olan liman, havaalanı, tarihi ve turistik yerler büyük bir zenginlik. Kıyı şehri olmasıyla birlikte diğer illerin bu zenginlikten yararlanması Samsun'un ekonomisine katkı veriyor. Bence şehrimiz bu durumu avantajlı bir şekilde kullanıyor.

KULLANILMIYOR
Enver TÜTÜNCÜOĞLU: Kıyı şehri olmamızın avantajları çok. Ancak bunu yeterli seviyede kullanımı yok. Bakıldığı zaman Samsun’da demiryolu, havayolu, karayolu ve deniz yolu bağlantıları var. Ama bunları kullanan yok. Biz bu büyük avantajı kaçırıyoruz. 

HİÇBİR YERDE YOK
Metin ÇEBİTÜRK: Samsun’da yaz sezonunun kısa sürmesi bizim için dezavantaj.  Eğer sezon uzun olsaydı Ege ve Akdeniz Bölgesi'nden daha çok turist çekerdik. Çünkü bizim sahip olduğumuz güzellikler hiçbir yerde yok. Ayrıca ticaretimizi geliştirirsek daha çok ilerleme kaydederiz. Bu konuda zayıf kalıyoruz.

SAMSUN ŞANSLI     
Yüksel GÜVEN: Samsun'da yaşayan vatandaşlar çok şanslı.  Şehrin bir çok güzelliği ve avantajları var. Limanın olması ise ticarete katkılar veriyor.  Ancak bu avantajlardan yeterince yararlandığımızı düşünmüyorum. 

YARARLANIYOR
Aydın ŞEKİL: Samsun’un avantajlardan yararlandığını düşünüyorum. Hem ticaret yapıyoruz hem de şehri geliştirmeye yönelik çalışmalar yürütüyoruz. Samsun'un tek dezavantajı var o da yaz sezonunun kısa sürmesi. 

TİCARET GELİŞTİRİLMELİ
Giray ŞAHİN: Samsun’un kıyı şehri olmasının avantajları var ama kullanamıyoruz. Bakıldığı zaman sahil ve işletmelerin şehre canlılık kattığını düşünüyorum. Ticari yönden bakıldığı zaman da Türkiye’nin diğer illerinde olduğu gibi Samsun’da da iyi değil.  Geliştirilmeli.

TALİHSİZ BİR ŞEHİR
Emin DEMİR: Samsun Karadeniz Bölgesi'nin merkezi konumunda. Ancak şehrimiz bu avantajdan faydalanmıyor. Eğer bu şehir talihsizliğini yıkarsa her şey daha güzel olacak. Özellikle şehrin tarihi ve turistlik yerleri iyi değerlendirmesi gerekiyor. Gerçekten Samsun'da gezilmesi ve görülmesi gereken birçok alan var. 

Ebru ÖZTÜRK, Ekrem ASLAN