TFF 2. Lig Play-Off Çeyrek Final ilk maçları tamamlandı. Kırmızı ve Beyaz Grup takımları arasında oynanan ilk maçlarda, en avantajlı skoru Manisa temcilsici Manisa BBSK elde etti. Sezon başında Samsunspor'u çalıştıran Taner Taşkın'ın başında olduğu Manisa BBSK, deplasmanda Tuzlaspor'u 2-0'la geçmeyi başardı. 

Beyaz Grup

Samsunspor'un yer aldığı Beyaz Grup'ta çeyrek final ilk maçında Sarıyer kendi evinde Kastamonuspor'u 1-0'la geçmeyi başardı. Geçtiğimiz günlerde Kastamonuspor takım kaptanı Abdulaziz Solmaz, futbolculara ödeme yapılmadığı takdirde Kastamonuspor futbolcuları olarak maçlara çıkmayacaklarını açıklarken, ödeme sorununun aşıldığı öğrenildi. Bu sonuçla birlikte 12 Mayıs'ta Kastamonu'da oynanacak maçta Kastamonu temsilcisinin mutlak galip gelmesi gerekiyor.

Samsunspor 1-0 kaybetti

Yılport Samsunspor ise, deplasmanda Sakaryaspor'la karşı karşıya geldi. Sakaryaspor mücadeleden 1-0'lık galibiyetle ayrılırken, maçın hakeminin Samsunspor'a vermediği penaltı pozisyonu çok konuşuldu. Birçok ataktan yararlanamayan Samsunspor, özellikle Samet Asatekin ile gole çok yaklaşsa da mücadeleden 1-0 mağlup ayrıldı. Bu sonuçla birlikte Samsunspor, 12 Mayıs'ta Samsun'da oynancak mücadelede 2 farkla galip gelmek zorunda.

Kırmızı Grup'ta Manisa BBSK farkı

Kırmızı Grup'ta ise sezon başında Samsunspor'u çalıştıran Taner Taşkın'la anlaşan Manisa BBSK, çeyrek final ilk maçında İstanbul temsilcisi Tuzlaspor'la karşı karşıya geldi. Tuzlaspor mücadelenin 37. dakikasında Erdinç Pekgöz'ün kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kalırken, Manisa temsilcisi 10 kişilik Tuzla temsilcinin 2-0'la geçti. Bu sonuçla birlikte Manisa temsilcisi kendi evinde oynayacakları rövanş mücadelesi için büyük avantaj elde etti. 

Tuzlaspor rövanş maçına çıkmayabilir

Maçın ardından ise Tuzlaspor, yöneticileri aracılığıyla yaptıkları açıklamada rövanş mücadelesine çıkmalarına gerek olmadığını belirtti. Tuzlaspor, maçta yaşanan olayları kınadı.

Karagümrük deplasmanda kazandı

Kırmızı Grup'ta mücadele eden Fatih Karagümrük ise, lig şartlarına göre iddialı bir kadro oluşturdu. İddialı kadrosuyla ligi Menemen Belediyespor'un arkasında ikinci sırada bitiren İstanbul temsilcisi, çeyrek final ilk maçında Şanlıurfaspor'la karşı karşıya geldi. Karagümrük, ortada geçen mücadelede dakika 87'de Erkan Zengin'in ayağından bulduğu golle müsabakadan 1-0 galip ayrılmayı başardı. Bu sonuçla birlikte Karagümrük kendi evinde oynayacağı mücadele öncesinde büyük avantaj elde etti.