Adıyaman’ın Besni ilçesinde okul müdürüne yönelik yapılan saldırılarla ilgili açıklamalarda bulunan Eğitim Bir-Sen Adıyaman Şube Başkanı Ali Deniz, duruma tepki gösterdi.

Söz konusu saldırıyı lanetlediğini vurgulayan Başkan Deniz, olayda herhangi bir can kaybı veya yaralanmanın olmayışının tek teselli edici taraf olduğunu, olayın faillerinin yakalandığını ve yargıya intikal ettiğini söyledi. Yargıya güven duyduklarını dile getiren Başkan Deniz, faillerin en ağır cezaya çarptırılmasının bundan sonra eğitimcilere yönelik saldırılarda caydırıcı olması temennisiyle en önemli beklentileri olduğunu belirtti. Başkan Deniz, “Öğretmene saldıranlar bilmeliler ki onlar sadece öğretmeni yaralamakla kalmıyor, aynı zamanda geleceklerini de yaralıyorlar. Bir eğitimciye saldırmak demek aynı zamanda bilime ve ülkenin geleceğine saldırmak demektir. Öğretmene uygulanan şiddetin temelinde eğitimde uygulanan yanlış politikalar sebebiyle öğretmene olan saygı ve sevginin azalmasının payı büyüktür” dedi.

Sorunların sadece emniyet tedbirleri yönünden ele alınmamalı, şiddetin nedenlerini ortadan kaldıracak uygulamalara ağırlık verilmesi gerektiğini söyleyen Başkan Deniz, “Bu konuda yetkililere, velilere ve eğitim kurumlarına çok iş düşüyor. Herkes şunu bilmelidir ki öğretmen asla sahipsiz değildir. Arkadaşımıza yapılan bu çirkin saldırıyı kınıyor, bakanlığın öğretmenine sahip çıkmasını bekliyor, her türlü idari ve adli konularda öğretmeninin de yanında olmasını bekliyoruz. Maalesef bugün öğretmenlerimiz saldırılara karşı savunmasızdır. Eğitim öğretim kurumlarında güvenlik tedbirlerinin yetkililerce alındığı, sorumluluğun öğretmenlere yüklenmediği bir eğitim öğretim ortamının sağlanması için gerekli yasal düzenlemelerin bir an önce çıkarılmasını bekliyoruz. Milli Eğitim Bakanlığının okullarda eğitim camiasına yönelik şiddet konusunda gerekli tedbirleri almaması, eğitim camiasını bu tür üzücü olaylarla karşı karşıya bırakmaktadır. Eğitim Bir- Sen olarak bu tür saldırılar karşısında sessiz kalmayacağımızı, adli ve idari tüm süreçleri yakından takip edeceğimizi tüm camiamızın bilgisine sunuyoruz” ifadelerini kullandı.