Kırıkkale’de açılışı yapılan Uluslararası Müzik Araştırmaları Kongresi’nde üniversiteli öğrenciler üç gün boyunca hazırladıkları araştırmaları dinleyicilere sunacak.

Kırıkkale Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından düzenlenen Uluslararası Müzik Araştırmaları Kongresi’nin açılışı üniversitenin kongre merkezi Mavi Salonda düzenlendi. Açılışta Kırıkkale Üniversitesi Halk Müziği Oda Orkestrası ve Kırıkkale Ustalar Topluluğu bir konser verdi. İlki düzenlenen kongrenin onur konukları Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Uçan ve Kazak Ulusal Sanat Akademisi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tolen Kaiyrgazy Ashimbekuly.

Açılış töreninde, Uluslararası Müzik Araştırmalar Kongresi’ni düzenleyerek üniversite eğitiminde öğrenci merkezliliğini önceleyen ve genellikle öğrenciler arası akademik paylaşımı esas alan bir anlayış ve yaklaşımı uluslararası boyuta taşımaya çalıştıklarını ifade eden Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Hakan Kocamış, “Kongremizin birincil amacı budur. Böyle bir başlangıcı son derece önemli ve anlamlı buluyorum. Türkiye gerçekten güçlü bir kültür sanat potansiyeline sahip olmasına rağmen, bu konuda neredeyse dünyada kendini ifade edemez durumdadır. Bir öğretim üyesi olarak, bir yönetici olarak her şeyden önemlisi bir vatandaş olarak bunu görmekte ve gerçekten ülkemiz adına üzülmekteyim. Müzik alanında özellikle Anadolu müzik kültürlerine yönelik daha fazla araştırılma yapılmasını ve bu araştırmaların sonuçlarını öncelikle uluslararası boyutta ilgililerin kullanımına sunulması ve bunların arşivlenmesinin gerçekten ihtiyaç olduğu kanaatindeyim. Bu bağlamda öğrencilerimize şunları söylemek istiyorum, bir kere ruhunuzu, özünüzü Anadolu’dan alarak evrenselliği gözetip dünyaya geniş bir medeniyet ufkuyla bakmanız gerekir" şeklinde konuştu.

Kongre süresince öğrencilerin müzik üzerine hazırladıkları araştırmalar dışında gezi ve konser gibi çeşitli aktiviteler de yapılacak. Kongre Cuma günü sona erecek.